Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό σχεδόν όλων των ταξιδιωτών, η Πράγα είναι εκείνη που έρχεται πρώτη – ίσως και μοναδική – ως προορισμός της Τσεχίας. Ωστόσο, η χώρα δεν είναι μόνο η πρωτεύουσά της. Πώς το έλεγε κάποτε μια εκπομπή της ΕΡΤ, «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα;».

Ε κάπως έτσι, ισχύει κι εδώ… «Τσεχία, δεν είναι μόνο η Πράγα», αλλά και πολλά άλλα υπέροχα μέρη που αξίζει κανείς να αφιερώσει χρόνο για να τα ανακαλύψει από κοντά. Κι ένα από αυτά είναι και το Cesky Krumlov. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό χωριό στη νότια Βοημία, χτισμένο πάνω σε ένα μαίανδρο του ποταμού Μολδάβα.

Όσοι το έχουν επισκεφτεί, συμφωνούν πως είναι ένα «διαμαντάκι», όχι, όμως, άγνωστο, αφού φημίζεται για το γοτθικού στυλ κάστρο του, ένα από τα μεγαλύτερα της Βοημίας και ολόκληρης της χώρας. Το Cesky Krumlov διαθέτει μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, διατηρώντας τη μεσαιωνική του κληρονομιά. Εξάλλου, από το 1992 συγκαταλέγεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Η παλιά πόλη είναι γεμάτη με ρομαντικά σοκάκια και ανακατασκευασμένα μεσαιωνικά σπίτια. Το Cesky Krumlov απέχει 180 χλμ. από την Πράγα, απόσταση όχι μεγάλη, για να αποφασίσετε να το επισκεφτείτε, αν βρεθείτε στην τσεχική πρωτεύουσα. Είναι ένας προορισμός που αξίζει!

Δείτε τις φωτογραφίες

Τσέσκι Κρούμλοβ Τσεχία
Τσέσκι Κρούμλοβ Τσεχία
Τσέσκι Κρούμλοβ Τσεχία
Τσέσκι Κρούμλοβ Τσεχία
Τσέσκι Κρούμλοβ Τσεχία