Το ραντεβού του Tim Cook με τον Dr. Oh-Hyun Kwon θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Αν δεν βρουν συμβιβαστική λύση οι δύο άντρες και τα πολυμελή νομικά επιτελεία τους, μια νέα σφοδρή δίκη με εκατέρωθεν απώλειες πρόκειται να ξεκινήσει τον Μάρτιο σε δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Η πρωτοβουλία για το ραντεβού ανήκει στο ίδιο το δικαστήριο, το οποίο έπεισε τις δύο εταιρείες να αναζητήσουν μια κοινή συνισταμένη προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα χρονοβόρα δικαστική αντιπαράθεση.

Θυμίζουμε ότι και αυτή τη φορά είναι η Apple που φέρνει τη Samsung στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει καταπατήσει κατοχυρωμένες mobile πατέντες του Cupertino.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η Apple εισέπραξε 930 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από τη Samsung, η οποία έχασε σε αντίστοιχη δίκη του 2011 σε δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της Apple, η εταιρεία με το δαγκωμένο μηλαράκι έχει δώσει 60 εκ. δολάρια τα τρία τελευταία χρόνια ως αμοιβές προς το δικηγορικό γραφείο με το οποία συνεργάζεται.

«Είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους συμβιβασμό, αρκεί οι εταιρείες να πάψουν να μας αντιγράφουν και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν δικές τους πατέντες», δήλωσε πρόσφατα ο Tim Cook.

Πηγή: thegang.gr