Πρέπει να το παραδεχτούμε. Δύο είναι τα βασικά πράγματα που θα μας εντυπωσιάζαν και θα θέλαμε να δούμε στο OS X. Την δυνατότητα χειρισμού μέσω αφής και υποστήριξη 4K.

Από την μια η υποστήριξη 4K οθονών θα έκανε τους Retina iMac πραγματικότητα καθώς και μια οθόνη αφής είναι σίγουρα η τεχνολογία του αύριο. Ενώ λοιπόν η Apple αν και τα γνωρίζει και δύο φαίνεται να παίρνει τον χρόνο της για να τα υλοποιήσει η Sharp σήμερα ανακοίνωσε OS X συμβατότητα για την 32 ιντσών 4Κ οθόνη αφής της.

Στο CES η Sharp είχε ανακοινώσει την ύπαρξη μιας οθόνης με τεχνολογία αφής και ανάλυση 3840 x 2160 και σήμερα το έκανε και επίσημο σαν προϊόν. Αξίζει επίσης να τονίσουμε πως η εν λόγω οθόνη χρησιμοποιεί ένα IGZO LCD πλαίσιο.

Η τεχνολογία IGZO είναι κάτι γνωστό για την Apple μιας και υπάρχουν εδώ και καιρό φήμες πως η εταιρεία πειραματίζεται με τέτοιες οθόνες σε έναν μεγάλο αριθμό συσκευών. Ο βασικός λόγος είναι πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα επιτρέψει τον διπλασιασμό της ζωής της μπαταρίας ενός iPhone ή ενός iPad μιας και επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός μέσα από τα pixel της οθόνης.

Πηγή: appleworldhellas.com