Στο πρώτο παιχνίδι με τον Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο μετά την αποχώρηση του Μίτσελ ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με το γκολ του Μπράντον αλλά ισοφάρισε με γκολάρα Μπακαμπού, προσπέρασε με Μασούρα και κλείδωσε το τρίποντο, με το τελικό 3-1, με πέναλτι του Ελ Αραμπί, πηγαίνοντας έτσι στους 63 βαθμούς, στο -3 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη τους φάση στα… 38 δευτερόλεπτα με το σουτ του Μπιέλ που έφυγε λίγο άουτ, τα λέει όλα για το πώς μπήκαν στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και με τον κόσμο να τους σπρώχνει προσπάθησαν για το γρήγορο γκολ. Και όντως, με βάση το πώς έπαιζαν οι δύο ομάδες στο πρώτο 20λεπτο, πιο πιθανό φαινόταν να το βάλουν οι ερυθρόλευκοι παρά οι ασπρόμαυροι. Και τελικά το έβαλαν οι απρόμαυροι!

Στο 22′ οι Θεσσαλονικείς βγήκαν μπροστά, ο Σάστρε σέντραρε από δεξιά και ο Μπράντον κινήθηκε ωραία ακόμη πιο ωραία τελείωσε τη φάση γράφοντας το 0-1. Ένα γκολ που έκοψε τη φόρα του Ολυμπιακού και έδωσε ψυχολογία στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια πάγωσε τον ρυθμό, ήλεγξε την κατάσταση και στο 29′ πήγε για το 0-2 με σουτάρα του Ζίβκοβιτς αλλά ο Πασχαλάκης… πέταξε και έδιωξε.

Το παιχνίδι παρέμεινε στο 0-1 επομένως και στο φινάλε του πρώτου μέρους, στο 45′, θα μπορούσε να γίνει το 1-1 αφού ο Ρέαμπτσιουκ βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, ο οποίος όμως βρήκε τη μπάλα με το πόδι και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Αυτό το προβάδισμα θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερο στο 51′ με το σουτ του Ντόουγκλας αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε, με τον Ζοσέ Ανιγκό να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 57′, βγάζοντας τον τραυματία Παπασταθόπουλο για να βάλει τον Σισέ, και δύο λεπτά ήρθε η ισοφάριση: Τρομερό σουτ του Μπακαμπού εκτός περιοχής και η μπάλα στο παραθυράκι του Κοτάρσκι για το 1-1.

Ο Ανιγκό έριξε στον αγώνα και τον Χάμες αντί του Φορτούνη και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τον τρόπο για να προηγηθούν. Και αυτόν τον τρόπο, τελικά, τον βρήκαν οι Πειραιώτες με τη… βοήθεια των Θεσσαλονικέων, αφού το λάθος του Κουλιεράκη στο 78′, μετά το γύρισμα του Ελ Αραμπί, προκάλεσε το 2-1 από τον Μασούρα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Πανηγυρισμοί που έγιναν ακόμη μεγαλύτεροι στο 87′, όταν ο Ελ Αραμπί με πέναλτι, μετά το χέρι του Ζίβκοβιτς, έγραψε το τελικό 3-1, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ζητάνε νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Λεωφόρου την προσεχή Κυριακή (9/4).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (57′ Σισέ), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (77′ Βρουσάι), Βαλμπουενά (60′ Χάμες), Μπιέλ (77′ Μασούρας), Μπακαμπού (77′ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες (81′ Σβαμπ), Ντόουγκλας, Κωνσταντέλιας (68′ Νάρεϊ), Τάισον (68′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (88′ Ρικάρντο), Μπράντον (68′ Ολιβέιρα).