Η… ηρεμία που υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες είναι μόνο φαινομενική. Γιατί παρότι διανύουμε ένα «νεκρό» διάστημα, όπως είναι συνήθως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, οι διεργασίες είναι έντονες.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με χορηγούς που θα προσφέρουν οικονομική βοήθεια και θα τονώσουν το πρεστίζ της ομάδας. Πρόκειται για εταιρείες που δεν συναντά κανείς σε συλλόγους της Γ’ Εθνικής, κάποιες από αυτές ούτε καν στη Σούπερ Λίγκα, αλλά που έχουν αντιληφθεί τη δυναμική και την προοπτική της νέας ΑΕΚ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές για το γήπεδο, που στην παρούσα φάση βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, της ολοκλήρωσης του χρηματοδοτικού πλάνου και των επαφών με τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να μπει το ταχύτερο δυνατό στη φάση της κατασκευής. Εκφράζεται η αισιοδοξία πως οι πρώτες μπουλντόζες θα μπουν πριν φύγει το 2013 και το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι έτοιμο προς χρήση το 2015.

Η διοίκηση της «Ένωσης» συνεχίζει τις επαφές και για το τηλεοπτικό της συμβόλαιο, που θα της αποφέρει έσοδα πρωτόγνωρα για ομάδα τέτοιας κατηγορίας και τα οποία θα πλησιάζουν ή θα ξεπερνούν πολλά από συλλόγους της Σούπερ Λίγκας.

Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά, απομένουν ελάχιστες εκκρεμότητες, που θα κλείσουν με την επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τη Βοσνία. Το ενδεχόμενο απόκτησης αμυντικού απομακρύνεται και τα σενάρια περί προσθήκης ενός εκ των Σωτήρη Κυργιάκου ή Μπρούνο Τσιρίλο δεν έχουν βάση. Εφόσον γίνει κάποια έξτρα κίνηση, θα αφορά παίκτη που θα αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ, ενώ ασφαλώς υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο συμφωνίας από τώρα με παίκτες για την επόμενη σεζόν, όπως συνέβη με τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά αρέσουν και οι Κολοβέτσιος και Γούτας.

Πέντε ταξίδια

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα καταρτιστούν οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής. Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα κάνει όλα κι όλα πέντε ταξίδια εκτός Αττικής, αντιμετωπίζοντας τέσσερις ομάδες της Κρήτης και μίας των Κυκλάδων. Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου και η σέντρα στις 21/22 του ίδιου μήνα.

Πηγή: sport-fm.gr