Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε νεκρός ο Κοσταντάν Ζαβιζένοφ, πρώην σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι.

Δημοσίευμα του ιστότοπου newsweek.com έγραψε ότι η σορός του εντοπίστηκε από τον γιο του στην εξοχική κατοικία που διατηρεί η οικογένεια στην περιοχή Ίστρα λίγο πιο έξω από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του εξωτερικού ο Ζαβιζένοφ «έπινε ακατάπαυστα» μιάμιση εβδομάδα πριν βρεθεί νεκρός, επειδή έπαιρνε διαζύγιο, γιατί η σύζυγος τον έπιασε στο κρεβάτι με άλλη γυναίκα.

Μάλιστα, 10 μέρες πριν πεθάνει είχε στείλει μήνυμα στην οικογένεια και τους φίλους του, όπου τούς «ευχαριστούσε για όλα» και τους αποχαιρετούσε.

Ορισμένοι εικάζουν πως ήταν αυτοκτονία, ενώ άλλοι θεωρούν ότι δολοφονήθηκε, λόγω των σχέσεων που είχε με τη μαφία.

Ο Ζαβιζένοφ συνδέονταν με τη μαφιόζικη οικογένεια Kovalchuk που κάποτε είχε άριστες σχέσεις με τον Πούτιν, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε τριβή, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο παρελθόν, ο Ζαβιζένοφ υπηρέτησε σε ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στο Λουχάνσκ, ενώ έγινε και τοπικός υπουργός. Μάλιστα, είχε διοργανώσει δημοψήφισμα για την ένωση του Λουχάνσκ με τη Ρωσία.

Ωστόσο, φέρεται να απομακρύνθηκε όταν η μαφιόζικη οικογένεια Kovalchuk τσακώθηκε με το Ρώσο πρόεδρο και έκτοτε εργαζόταν αποκλειστικά για λογαριασμό της.