Με προορισμό το Δουβλίνο, ενδιάμεση στάση την Κέρκυρα και το βλέμμα στραμμένο στα τρία νέα της πρόσωπα και στο βάθος το κρίσιμο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ με την Βοσνία τον ερχόμενο Μάρτιο αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το παιχνίδι με την Ιρλανδία δίνει την ευκαιρία στον Φερνάντο Σάντος να δοκιμάσει κάποια πράγματα εν όψει της συνέχειας που έχει η «γαλανόλευκη» στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τώρα ο Σάντος θέλει να δει πως θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Εθνικής τα νέα πρόσωπα (Ταχτσίδης, Περιστερίδης και Σταφυλίδης), προκειμένου να τους υπολογίζει στα επόμενα κρίσιμα ματς που ακολουθούν.

Ίσως μέχρι τότε να έχει βρει ομάδα ο Κατσουράνης, ενώ στην αποστολή αναμένεται να επανέλθουν ο Καραγκούνης και ο Γκέκας.

Περισσότερο κρίσιμο θεωρείται το ματς με την Ελβετία τον Φεβρουάριο και εκεί θα δοθεί περισσότερη βαρύτητα από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πλησιάσει τις πέντε ώρες, αφού πριν από την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας θα μεταβούν στο νησί των «Φαιάκων» για να παραλάβουν τους διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού.

Οι διεθνείς συγκεντρώθηκαν χθες σε γνωστό ξενοδοχείο επί της παραλιακής οδού και προπονήθηκαν το απόγευμα στον Άγιο Κοσμά. Ήταν ένα απλό χαλάρωμα, καθώς οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές προέρχονταν από παιχνίδια με τις ομάδες

Στην «γαλανόλευκη» αποστολή μετέχουν οι Καρνέζης, Περιστερίδης, Τοροσίδης, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Σταφυλίδης, Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Δημούτσος, Κονέ, Ταχτσίδης, Νίνης, Σαμαράς, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου, Αθανασιάδης και Σιόβας.

Πηγή: sport-fm.gr