Είχε ήδη διαμορφώσει μία πρώτη άποψη πριν έρθει στην Ελλάδα. Και αναλαμβάνοντας τα ηνία της ΑΕΚ διαπίστωσε ότι τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ο λόγος για τον Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος έχει διαγνώσει μεγάλες αδυναμίες στο ρόστερ της «Ένωσης», αλλά είναι αποφασισμένος να παλέψει με τα υπάρχοντα όπλα για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.

Ο Γερμανός προπονητής κάνει λόγο για υπεράριθμο ρόστερ (ήδη έχει αποφασίσει να μειώσει τον αριθμό των παικτών της πρώτης ομάδας σε 23-24), στο οποίο υπάρχει ανισορροπία μεταξύ θέσεων, καθώς παρατηρείται υπερπληθυσμός σε ορισμένες και κενά σε άλλες. Παράλληλα οφθαλμοφανής είναι η απειρία των περισσοτέρων παικτών, αλλά και η αδυναμία ορισμένων να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Ο Έβαλντ Λίνεν, ωστόσο, γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να διορθωθούν τα λάθη του καλοκαιριού. Τουλάχιστον όχι μέχρι τον Ιανουάριο, όταν (με τα υπάρχοντα δεδομένα) η ΑΕΚ θα έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μίας μεταγραφής. Στόχος του είναι να… ξεζουμίσει το υπάρχον ρόστερ και να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί από τους ποδοσφαιριστές που έχει στα χέρια του, καθώς εκτιμά πως δεν έχουν αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, ως ομάδα και ως σύνολο.
Με τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ θα προπονούνται μέχρι νεωτέρας οι Σταματής, Κώστας Βλάχος, Δωριάδης, Νικολόπουλος και Κέζος, καθώς κρίθηκε από τον Έβαλντ Λίνεν πως τουλάχιστον στην παρούσα φάση δεν μπορούν να προσφέρουν στην πρώτη ομάδα.

Ελπίζουν και περιμένουν

Σίγουροι δεν είναι, αλλά τουλάχιστον στην ΑΕΚ αισιοδοξούν ότι από μέρα σε μέρα θα έρθει ειδοποίηση από πλευράς του Δημήτρη Βιντιάδη και του Κιθ Χάρις για την έναρξη του ελέγχου στην ΠΑΕ, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στο Λονδίνο. Κάποιοι εκτιμούν πως η διαδικασία του ελέγχου, εφόσον ασφαλώς ξεκινήσει και μάλιστα άμεσα, δεν θα καθυστερήσει και τα πρώτα χρήματα των νέων επενδυτών θα μπουν μέχρι το τέλος του μήνα. Οι ανάγκες σε ρευστό είναι τεράστιες και εφόσον δεν υπάρξει λίαν συντόμως εισροή κεφαλαίων στην ομάδα θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Πηγή: sport-fm.gr