Ούτε ένα… ευρώ δεν θα βάλει στην τσέπη ο Ρεϊμόν Ντομενέκ για το πρόωρο «διαζύγιό» του με τη γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία…

Μετά από την τραγική εικόνα των «τρικολόρ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο 51χρονος προπονητής είχε παυθεί των καθηκόντων του (αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Λοράν Μπλαν), χωρίς όμως να έχει λυθεί το συμβόλαιο του. Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές μπήκαν στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, άλλά η κατάλληλη φόρμουλα δεν βρέθηκε στο δίμηνο που μεσολάβησε και οι άνθρωποι της FFF αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην καταγγελία της σύμβασης με το αιτιολογικό της «σοβαρής παρεκτροπής».

Εκείνος που υπέγραψε το σχετικό έγγραφο ήταν ο διευθυντής της ομοσπονδίας, Φερνάν Ντικοσό, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση. Μάλιστα σημείωσε πως ο Ντομενέκ έχει το δικαίωμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, αν και οι πιθανότητες να δικαιωθεί είναι ελάχιστες.

Άλλωστε οι ισχυρισμοί πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η απόλυση του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή μοιάζουν ακλόνητοι. Στο Γάλλο κόουτς χρεώνεται τόσο η απρεπή συμπεριφορά που επέδειξε απέναντι στον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα (αρνήθηκε να του δώσει το χέρι) όσο και η αδυναμία του να επιβάλει την τάξη στα αποδυτήρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά από το επεισόδιο με τον Νικολά Ανελκά. Δεν έπρεπε, κατά τους παράγοντες της ομοσπονδίας, να αναγνώσει δημοσίως εκείνη την επιστολή των ποδοσφαιριστών, εκθέτοντας πρόσωπα και καταστάσεις.

Πηγή: contra.gr