H «SportDay» με την αρωγή δύο Βραζιλιάνων δημοσιογράφων κάνει μια αναδρομή στα πεπρεγμένα του Ντιόγο στη Φλαμένγκο και τη Σάντος τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Η ομάδα λέγεται Pequeninos do Jockey. Υπάγεται στην περιφέρεια του Σάο Πάουλο. Τη σήμερον ημέρα η ύπαρξή της αγνοείται, αλλά έχει περάσει στην ιστορία γιατί έβγαλε στο… ποδοσφαιρικό κουρμπέτι τον Ζε Ρομπέρτο και τον Ζούλιο Μπαπτίστα.

Το τελευταίο «μπουμπούκι» που έβγαλε η βραζιλιάνικη ομάδα ήταν ο Ντιόγο. Στα 15 του μάλιστα θεωρήθηκε ταλέντο ανώτερο των προαναφερθέντων. Στην Πορτουγκέσα, δε, αποκλήθηκε από τον Τύπο της χώρας «διαμάντι 24 καρατίων», φορτώνοντας με γκολ τα δίχτυα των αντιπάλων στα… αλώνια της Serie B’.

Το καλοκαίρι του 2008 μας βγήκαν τα μάτια στο youtube για να πάρουμε μία πρώτη γεύση για το τι σόι πράγμα είναι αυτός ο Ντιόγο που ερχόταν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για χάρη του Ολυμπιακού, με ποσό μεταγραφής που έφτανε τα 9 εκατ. ευρώ! Για να γνωρίσουμε την ταυτότητα του τρίτου διαδοχικά Βραζιλιάνου που θα φορούσε το «10» στην πλάτη μετά τους Ζιοβάνι και Ριβάλντο!

Στην πρώτη του χρονιά στον Πειραιά ψιθυρίστηκε μέχρι και ότι τον καλοέβλεπε η Αρσεναλ, την ίδια στιγμή που στον Ολυμπιακό αξίωναν τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με αυτά που έδωσαν για την πώλησή του. Μετά το χάος. Ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Πεταμένα λεφτά. Η απαξίωση, τα περιττά κιλά, η κακή εξωγηπεδική ζωή και η επιστροφή στην πατρίδα δύο χρόνια έπειτα από το πρώτο του ταξίδι.

Η «SD» με την αρωγή δύο συναδέλφων από τη Βραζιλία κάνει μία σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα του Ντιόγο στις Φλαμένγκο και Σάντος τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Δεν ήταν και πολλά. Ο Ντιόγο γύρισε στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος το ξέρει;

Γράφει ο Αντόνιο Ντουάρτε, Ρεπόρτερ Φλαμένγκο στη «Lance»

«Η “πατάτα” του Ζίκο»

«Ομολογώ πως το timing για τον Ντιόγκο δεν ήταν το καλύτερο. Ηρθε κατόπιν εισήγησης του Ζίκο, τη στιγμή που η Φλαμένγκο σε οχτώ αγώνες είχε σημειώσει τέσσερα γκολ (δύο εκ των οποίων από τα 11 βήματα). Η εξέδρα έβραζε, ο Τύπος έκραζε. Μαζί με τον Ντέιβιντ αποκτήθηκαν ως σωτήρες, αλλά το βάρος της φανέλας έκανε τον Ντιόγκο να λιποθυμήσει. Εμοιαζε περισσότερο σαν περιφερειακός φορ και λιγότερο σαν τον παίκτη που θα “γέμιζε” την περιοχή. Περιορίστηκε σε άχαρη δουλειά και δεν έγινε το 9άρι που όλη η ομάδα θα έπαιζε γι’ αυτόν».

Γράφει ο Μάρκος Πενίδο, Ρεπόρτερ Σάντος στην «O’Globo»

«Τα… ρεπό του Νεϊμάρ»

«Θα πρέπει να ανάψει μία λαμπάδα ίσαμε το μπόι του Ζιοβάνι που έβαλε πλάτες για να φορέσει τη φανέλα της Σάντος! Θεωρητικά ήρθε ως “μνηστήρας” για παρτενέρ του Νέιμαρ και στο φινάλε κατέληξε να είναι 4ος επιθετικός (πίσω από τον Rei, τον Μπόρζες και τον Καρντέκ). Είχε πάρει κάποια κιλά, ήρθε μετά ο τραυματισμός και ο Μουρίσι Ραμάλιο τον χρησιμοποιούσε μόνο για να παίρνει ανάσες ο Νέιμαρ, μια και η Σάντος κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες, έπαιξε και στο Μουντιάλ Συλλόγων. Ο Ντιόγο “κάηκε” στη Βραζιλία. Δύσκολα θα γυρίσει σε top oμάδα».

Πηγή: www.sday.gr