Ο Ντιόγο επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, το χρονικό διάστημα που έλειψε έχουν αλλάξει πολλά στους «ερυθρόλευκους» και αν δεν εμφανιστεί μεταμορφωμένος δύσκολα θα επιβιώσει…

Ξέρει τι βρίσκει;

Υπάρχουν τρεις που… καίνε!

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να έχει επίθεση φωτιά. Κέβιν Μιραλάς, Ράφικ Τζεμπούρ και Μάρκο Πάντελιτς έχουν αυξήσει τον ανταγωνισμό. Έχουν πετύχει από εννιά γκολ στη Σούπερ Λίγκα και μοιάζουν ασταμάτητοι. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Μιραλάς είναι πρώτος και στις ασίστ με 4, ενώ την αποτελεσματικότητα του Πάντελιτς τη… ζηλεύει ακόμη και ο «αφηνιασμένος» Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Σέρβος έχει 1 γκολ σε 1.8 τελικές προσπάθειες, ενώ ο Αργεντινός 1 γκολ σε 3, όντας δεύτερος. Επιπλέον, ο Τζεμπούρ δείχνει μεγάλη διάθεση και κυνηγάει συνέχεια το γκολ, έχοντας 38 τελικές προσπάθειες με μοναδικό ποδοσφαιριστή που τον περνάει τον Λέτο που έχει 42.

Μπορεί, όμως, να του κάνει καλό…

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός επιστρέφει στη χειρότερη στιγμή, καθώς και οι τρεις επιθετικοί της ομάδας του Πειραιά έχουν παρουσιάσει εκπληκτικά δείγματα, αλλά αυτή η παράμετρος ίσως τον κάνει να… ξυπνήσει και να βρει τον πραγματικό του εαυτό.

Το χρονικό

Έγινε το… δικό του

Η μεταγραφή του είχε γίνει σίριαλ το καλοκαίρι του 2008 με πολλά παζάρια μεταξύ Πορτουγκέζα και Ολυμπιακού για το τελικό ποσό των περίπου εννιά εκατομμυρίων ευρώ που αποτέλεσε ρεκόρ μεταγραφής για τους «ερυθρόλευκους».

Ο 21χρονος τότε Ντιόγο κίνησε… γη και ουρανό για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, κυρίως για να παίξει στην Ευρώπη. Άλλωστε, αυτό είναι το όνειρο των περισσότερων λατινοαμερικανών ποδοσφαιριστών, αφού στη «γηραιά» Ήπειρο χτυπάει η καρδιά της στρογγυλής θεάς, με το Τσάμπιονς Λιγκ να είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν τότε σε αυτό.

Από τα αλώνια στα σαλόνια

Μάλωσε με τους πάντες στη Πορτουγκέζα, την οποία και βοήθησε να ανέβει επίπεδο και να παίξει στην πρώτη κατηγορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου με 18 γκολ σε 27 συμμετοχές το 2006-07, για να γίνει το… δικό του. Τη σεζόν 2007-08 είχε 13 συμμετοχές και 6 γκολ στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα και αυτές οι δύο χρονιές στάθηκαν ικανές για να προκαλέσουν το έντονο ενδιαφέρον της ομάδας του Πειραιά, στην οποία και τελικά κατέληξε.

Ντιόγο: «Είμαι γκάβρο»

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού και ενώ ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 3-0 από την Ανόρθωση στην Κύπρο και το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ απομακρυνόταν, έφτασε στο αεροδρόμιο δηλώνοντας πως: «είμαι γκάβρο», μιλώντας κατευθείαν στην ψυχή του αυθεντικού φιλάθλου της ομάδας του Πειραιά.

Έκανε εντύπωση από την αρχή με κορυφαίο του αγώνα το 4-1 επί της Μπενφίκα για το Γιουρόπα Λιγκ εκείνη τη χρονιά. Πέτυχε δύο γκολ που μόνο παίκτες μεγάλης κλάσης μπορούν να σημειώσουν. Δεν άργησε να προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, οι οποίοι έστελναν κατασκόπους για να διερευνήσουν την εξέλιξή του. Το 2008-2009 είχε 39 συμμετοχές και 15 γκολ, φανερώνοντας πολύ καλά δείγματα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον παρομοίασαν με τον Ζιοβάνι.

Φθίνουσα απόδοση

Ωστόσο δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αλλά φθίνουσα πορεία. Το 2009-2010 είχε 23 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας μόλις 3 γκολ. Τον Αύγουστο του 2010 δόθηκε δανεικός διαδοχικά σε Φλαμένγκο και Σάντος τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου της ίδιας σεζόν (2010-2011) αντίστοιχα, αλλά εκεί απογοήτευσε ακόμη περισσότερο.

Στη Βραζιλία είχε συνολικά 31 συμμετοχές και μόλις 2 γκολ. Μάλιστα είχε να πετύχει για μήνες γκολ, ενώ εμφάνισε και κρούσματα απειθαρχίας. Συγκεκριμένα στις 13/11/11 πέτυχε το τελευταίο του γκολ στην εκτός έδρας νίκη της Σάντος με 3-2 επί της Σεάρα, καθώς είχε να δει τα δίχτυα να… κουνιούνται εξαιτίας του από τις 27-10-10 στην ισοπαλία με 1-1 της Φλαμένγκο με την Κορίνθιανς, δηλαδή κάτι παραπάνω από έναν χρόνο!

Έτσι… έρχεται

Φέτος, μόνο στους τελευταίους τρεις αγώνες που έπαιξε έμεινε και τα 90 λεπτά, σε τρεις μπήκε ως αλλαγή, ενώ σε τέσσερις βγήκε ως αλλαγή στο σύνολο 11 αναμετρήσεων. Αυτό δείχνει καθαρά ότι δεν υπολογιζόταν ιδιαιτέρως από τον προπονητή του στη Σάντος. Στο κόπα Λιμπερταδόρες είχε 3 συμμετοχές χωρίς να σημειώσει τέρμα.

Δεν τον… πήραν και τα χρόνια

Ο Ντιόγο διανύει το 24ο έτος της ηλικίας του. Πολύ θα μπορούσαν να πουν ότι δεν χειρίστηκε σωστά τα τελευταία δύο χρόνια και μοιραία ήρθε η κάθοδος της καριέρας του, η οποία, όμως έχει πολύ μέλλον. Μοιάζει να… χαράμισε τα καλύτερά του χρόνια, αυτά που δίνουν την ευκαιρία σε έναν ποδοσφαιριστή να εξελιχθεί. Ωστόσο, μπορεί ακόμη να διορθώσει τα… κακώς κείμενα και να κάνει νέα αρχή στον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο μπορεί να το κάνει…

Πηγή: sday.gr