Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση της συνεργασίας της ΕΠΟ με τον Φερνάντο Σάντος μέχρι το 2014. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα προσπαθήσει -μετά το Euro 2012- να οδηγήσει τη «γαλανόλευκη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου σε περίπου τρία χρόνια θα διεξαχθεί η διοργάνωση.

Η μοναδική εκκρεμότητα που απέμενε ήταν η συμφωνία στο οικονομικό, αφού οι δύο πλευρές τα είχαν βρει για την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της ανάπτυξης των Εθνικών ομάδων. Επίσης, έχει μπει στην τελική ευθεία η δημιουργία της ομάδας κάτω των 15 ετών, στην οποία θα ενσωματώνονται παιδιά που αγωνίζονται στις μεικτές ομάδες της χώρας.

«Οι υπόλοιπες Εθνικές αρχίζουν να βελτιώνονται και με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου… Υπάρχουν δύο επιλογές να έχουμε δυνατή Εθνική: να υπάρχει ένας πολύ δυνατός σύλλογος και οι Εθνικές να βασίζονται σε αυτόν, όπως συμβαίνει στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα. Η άλλη επιλογή είναι να δημιουργηθεί μια Εθνική ομάδα με διάφορες κατηγορίες, όπως συμβαίνει στη Γαλλία και την Ολλανδία, με παίκτες που δουλεύουν από πολύ μικροί και φτάνουν μαζί στην Ανδρών.

Όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν μαζί από 15 ετών, αν και θα αγωνίζονται σε διαφορετικούς συλλόγους, μπορούν να είναι ένα δυνατό σύνολο και να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Πιλάβιο και τον Φύσσα για αυτά τα θέματα, ώστε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πλάνο και να αποδώσει για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπεύθυνος για την παρακολούθηση του προγράμματος στις μικρές Εθνικές ομάδες είναι ο Λεωνίδας Βόκολος», είχε δηλώνει ο κ. Σάντος πριν από τα φιλικά με τη Ρωσία και τη Ρουμανία στις 4 Νοεμβρίου.

Πηγή: sport-fm.gr