Εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη των Νικ Καλάθη και Κώστα Κουφού δήλωσε ο Ντέιβ Ρόουζ. Ο προπονητής του Μπρίγκαμ Γιανγκ, γνωρίζει τους δύο ομογενείς διεθνείς άσους από το NCAA και εκτιμά πως είναι ικανοί να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ.

«Είναι και οι δύο εξαιρετικοί παίκτες. Ήταν και οι δύο σταρ στα κολέγιά τους, στη Φλόριντα και το Οχάιο, τους θυμάμαι καλά από τότε και έχω διαπιστώσει πως έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Ειδικά έχω εντυπωσιαστεί από την εξέλιξη του Καλάθη», επισήμανε ο αμερικανός τεχνικός και προσέθεσε:

«Έχει μάθει να κοντρολάρει καλύτερα το ρυθμό του και να διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι. Η παρουσία του στην Ευρώπη τα δύο τελευταία χρόνια με μία τόσο μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, σίγουρα τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ο Κουφός δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στο ΝΒΑ, αλλά είναι μικρός ακόμη και μπορεί να τα καταφέρει».

Ο Ρόουζ ανέλυσε επίσης τις πιθανότητες οι δύο παίκτες να πετύχουν κάποια στιγμή στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου:

«Τόσο ο Καλάθης, όσο και ο Κουφός, μπορούν να κάνουν σπουδαία καριέρα για πολλά χρόνια, καθώς είναι και οι δύο πολύ μικροί σε ηλικία και μπορούν να εξελιχθούν κι άλλο. Μπορούν να τα καταφέρουν και στο ΝΒΑ, αν συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και αν βρεθούν στην κατάλληλα ομάδα», τόνισε ο Αμερικανός τεχνικός».

Όσο για το αν θεωρεί πως υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες που θα μπορούσαν να σταθούν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, είπε:

«Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν οπουδήποτε. Αυτό, ωστόσο, που με έχει εντυπωσιάσει είναι πόσο καλά παίζουν σαν σύνολο στην Εθνική. Είναι πραγματική ομάδα, κυκλοφορεί πολύ καλά την μπάλα και παίζει πολύ έξυπνα».

Το Μπρίγκαμ Γιανγκ έφτασε την περασμένη σεζόν στους «16» του NCAA, αλλά το μεγάλο του αστέρι, Τζίμερ Φριντέτ, επελέγη στο νούμερο 10 των ντραφτ από τους Μπακς και θα συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ. «Ο Φριντέτ είναι πολύ μεγάλο ταλέντο. Μας βοήθησε πολύ και είμαι σίγουρος πως μπορεί να κάνει εξαιρετική καριέρα στο ΝΒΑ. Θα είναι μία πρόκληση για μας να μπούμε στο ερχόμενο πρωτάθλημα του NCAA χωρίς αυτόν. Όμως έχουμε κι άλλους καλούς παίκτες και θα συνεχίσουμε την παραγωγή ταλέντων. Θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε», κατέληξε ο Ντέιβ Ρόουζ.

Πηγή: sport-fm.gr