Η διεξαγωγή ενός αγώνα με μαθητές στις κερκίδες δεν είναι λύση, αλλά ομολογία ήττας από τη βία, όπως δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Στέλιος Καζάζης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου των «αιωνίων» εν όψει του αυριανού ημιτελικού του Κυπέλλου βόλεϊ Ανδρών.

«Βρίσκομαι εδώ μόνο από σεβασμό στους αντιπάλους και για κανέναν άλλο λόγο. Είμαι 55 χρονών, έχω 30 χρόνια στα γήπεδα και δεν έχει γίνει ποτέ τίποτα. Ήμουνα νιος και γέρασα κι ακόμη τα ίδια βλέπω. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο βρισκόμαστε εδώ. Πρόκειται για μια σιχαμερή κατάσταση. Δεν θέλω να γίνω κομμάτι του επικοινωνιακού παιχνιδιού και δεν ανέχομαι πλέον την Πολιτεία να μην εφαρμόζει τους νόμους και να μην τιμωρεί όσους τους παραβαίνουν, όσο ψηλά ή όσο χαμηλά κι αν βρίσκονται. Και καταλαβαίνεται τι εννοώ…», δήλωσε και πρόσθεσε: «Το ότι το αυριανό παιχνίδι θα γίνει παρουσίες μαθητών είναι ομολογία ήττας από τη βία. Ποιος είναι αυτός που θα στερήσει από τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο εφόσον κινείται στα νόμιμα πλαίσια;».

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έκανε και μια πρωτοποριακή πρόταση: «Είμαι διατεθειμένος να πάω σε σχολεία του Πειραιά με τους παίκτες μου για να μιλήσω και το αντίστοιχο πιστεύω πως μπορεί να κάνει ο Γιάννης Καλμαζίδης σε περιοχές όπως οι Αμπελόκηποι και το Γουδί, προκειμένου να μιλήσουμε στα παιδιά και να αλλάζει η κατάσταση».

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, ανέφερε:
«Είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο παιχνίδι, όπως όλα τα ντέρμπι. Δεν σημαίνει ότι όποιος περάσει θα έχει φτάσει στον τελικό του στόχο, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου. Θα γίνει σκληρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης, είπε: «Τις δύο προηγούμενες χρονιές ο τρόπος διεξαγωγής του τελικού ήταν εξαιρετικός, αλλά είναι τραγικό να έχουμε φτάσει σε αυτές τις διαδικασίες. Θα έπρεπε αυτά τα παιχνίδια να διεξάγονται πάντα χωρίς προβλήματα», ενώ για τα αγωνιστικά αρκέστηκε να πει πως «… θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σάκης Ψάρρας, τόνισε:
«Είμαστε γεμάτοι ευχολόγια και δεν έχουμε κάνει τίποτε άλλο. Έχουμε μάθει μια ζωή να ασχολούμαστε πάντα με την καταστολή και όχι με την πρόληψη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χαρακτηριστούν μόνο οι ημιτελικοί αγώνες ειδικών συνθηκών κι όχι και ο τελικός. Κάνω έκκληση στην ομοσπονδία να χαρακτηρίσει έτσι και τον τελικό, ώστε να μην έχουμε περίεργα γεγονότα και να προσελκύσουμε υγιείς ομάδες φιλάθλων. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το βόλεϊ θα πρέπει να αποδεχτούν πρωτοπόροι και να δημιουργήσουν φιλάθλους για το άθλημα».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε: «Είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι που θα μπορούσε να ήταν ο τελικός της διοργάνωσης. Είναι ένα ιδιαίτερο ματς και θέλουμε να προκριθούμε στον τελικό. Διαθέτουμε καλή και νεανική ομάδα. Ευχόμαστε να κερδίσει ο καλύτερος».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιάννης Στουραΐτης, τόνισε: «Από τη στιγμή που το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε ειδικής διαχείρισης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς καταλήξαμε σε αυτό το μοντέλο με μαθητές, ακαδημίες των συλλόγων και ανθρώπους του αθλήματος. Ελπίζω αυτό το ματς να είναι μια απάντηση στη βία. Αν και ο χρόνος ήταν περιορισμένος καταφέραμε να διεξαχθεί ο αγώνας έτσι, ώστε να μην υπάρξει κανένα παρατράγουδο».

Πηγή: sport-fm.gr