Χρήση βίας από ένστολους κατά μεταναστών καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνουν τόσο το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας όσο και η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας.

«Επισημαίνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση βίας κατά μεταναστών – νομίμων και μη – που βρίσκονται απελπισμένοι στο λιμάνι της Πάτρας, εγκλωβισμένοι στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα», υποστηρίζουν οι «Γιατροί του Κόσμου».

Όσον αφορά στις καταγγελίες, λένε ότι «χτυπήματα από γκλοπ σε άκρα, σε γεννητικά όργανα και βαριάς φύσης κακώσεων κεφαλής είναι μερικά παραδείγματα ένστολης φυσικής βίας που έχουν καταγραφεί από τους γιατρούς της οργάνωσης».

Από την πλευρά του, ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών, Ευάγγελος Τζάντζαλος, χαρακτήρισε αόριστη την καταγγελία των «Γιατρών του Κόσμου», επισημαίνοντας ότι οι εντολές που έχουν δοθεί στους λιμενικούς είναι να μη χρησιμοποιείται βία και να μην γίνεται κακομεταχείριση.

Επίσης, τονίζει ότι όποιος μετανάστης θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα βίας, μπορεί να υποβάλει μήνυση, και να πάει σε ιατροδικαστή για να αποδειχθεί αν έχει ή όχι χτυπήματα.

Tέλος, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Δημήτρης Δριβίλας, υπογράμμισε ότι επισήμως δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Αστυνομία και πρόσθεσε ότι όποιος έχει κάτι να καταγγείλει, είτε είναι οργάνωση είτε φυσικό πρόσωπο, μπορεί να το κάνει και η Αστυνομία θα διατάξει έρευνα.