Τον προσωπικό του λογαριασμό στο Tik Tok επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να «συστήσει» στο ευρύ κοινό τον «ατομικό κουμπαρά» και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και πώς μπορούν να τον αξιοποιήσουν οι νέοι. Στο βίντεο που δημοσίευσε ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων πως όποιος έχει απορία για τον «ατομικό κουμπαρά» μπορεί να του την στείλει και εκείνος θα απαντήσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «στον ατομικό κουμπαρά – που αφορά τους νέους και την επικουρική σύνταξη – μαζεύονται όσα πληρώνετε εσείς ως εργαζόμενοι», πρόσθεσε πως «στο τέλος η επικουρική σας σύνταξη θα είναι υψηλότερη κατά 43 έως 68%» και κάλεσε όσους επιθυμούν, να στείλουν τις ερωτήσεις τους για να τις απαντήσει.

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Σήμερα θέλω να σας πω για τον ατομικό κουμπαρά. Τι είναι αυτό; Αφορά τους νέους και την επικουρική σύνταξή σας. Στον ατομικό κουμπαρά μαζεύονται όσα πληρώνετε εσείς ως εργαζόμενοι. Κανένας άλλος δεν μπορεί να τον αγγίξει. Τον βλέπετε να αυξάνεται με τον καιρό και έχετε τον έλεγχό του μέσα από το app myteka.gov.gr. Αποταμιεύετε και επενδύετε για τη δική σας μελλοντική σύνταξη. Δεν πληρώνετε την τωρινή σύνταξη κάποιου άλλου. Στο τέλος η επικουρική σας σύνταξη θα είναι υψηλότερη κατά 43 έως 68%. Λοιπόν, ξέρω ότι η επικουρική σύνταξη είναι ένα περίπλοκο θέμα. Αν θέλετε γράψτε μου τις ερωτήσεις σας, θα χαρώ να τις απαντήσω».

@kyriakosmitsotakis_

Τι είναι ο ατομικός κουμπαράς; #fyp #tiktokgreece

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis