Σκληρή επίθεση δέχεται από το πρωί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κάνουν λόγο ακόμα και για έλλειμμα δημοκρατίας.

«Με αυτά που κάνετε προκαλείτε κρίση εμπιστοσύνης των βουλευτών στην κυβέρνηση», τόνισε πρώην υπουργός, ενώ άλλο έμπειρο στέλεχος σχολίασε:
«Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ακυρώνουμε τη Βουλή, το συνδικαλισμό και υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας».
Κάποιοι βουλευτές, μεταξύ αυτών ο Ε. Νασιώκας, έθεσαν ζήτημα ψήφου κατά συνείδηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουν να το ψηφίσουν επειδή εκείνοι το θέλουν, κι όχι επειδή τους επιβάλλεται».

Ενδεικτική του γενικότερου κλίματος είναι και η τοποθέτηση ότι «με την απειλή της εξασφάλισης κάθε δόσης, βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων και καλούμαστε να υποστηρίξουμε πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζουμε».

Άλλος έμπειρος βουλευτής έκανε λόγο για «βίαιη υποτίμηση με αβέβαιο μέλλον, αν δε δώσουμε βάση στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή» και πρόσθεσε:
«Δεν μπορούν τα εργασιακά ζητήματα να περνούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Πώς μετά να επιζητούμε τη συναίνεση της κοινωνίας;»