Μπαράζ δηλώσεων έχουμε προεκλογικά και λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, άρχισαν πάλι τα δυο μέρη να δείχνουν τα δόντια τους. Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωση του έκανε λόγο για πανικό του κ. Σαμαρά στην προσπάθεια του απαντήσει στον κ. Καραμανλή και πρόσθεσε ότι οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιοι οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας: «Ο κ. Σαμαράς, στην προσπάθεια και τον πανικό του να απαντήσει στον κ. Καραμανλή, δεν σεβάστηκε ούτε το γεγονός ότι το Σάββατο πριν τις εκλογές είθισται να μην γίνονται δηλώσεις.

Ας αποφασίσουν επιτέλους στη ΝΔ αν η σωτηρία της Ελλάδας, με τα 110 δις Ευρώ του μηχανισμού στήριξης, είναι γι’ αυτούς “αναγκαίο κακό” ή όχι. Αλλά μέχρι να το κάνουν, ας αφήσουν ήσυχη τη χώρα. Αρκετά την πλήγωσαν όλοι τους και δεν έχουν ζητήσει ούτε μια συγγνώμη για τα δεινά που προκάλεσαν και ακόμα πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες.

Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιοι οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, ποιοι λιποτάκτησαν γιατί φοβήθηκαν. Και τέλος, ποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν – με περισσή αντιμνημονιακή υποκρισία – σήμερα την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας.