Είναι σαφές πως η αντιπολίτευση έχει συνδέσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το Μνημόνιο. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Πρόεδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά από την Πύλο της Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται. Ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Πρωθυπουργός του Μνημονίου -που με μεγάλη άνεση- είχε διασύρει διεθνώς την Ελλάδα ως χώρα διεφθαρμένη, ονόμασε χθες “αντιπατριώτες” όσους διαφωνούμε με την πολιτική του.

E, τότε το Μνημόνιο και η υπαγωγή της χώρας σε ξένη επιτήρηση θα πρέπει, για τον κ. Παπανδρέου, να ταυτίζεται με την φιλοπατρία! Αύριο ψηφίζουμε Ελπίδα!

Όμως, πηγαίνοντας στην κάλπη, ο λαός μας πρέπει να γνωρίζει πως, αν δεν στείλει μήνυμα προς την Κυβέρνηση, τότε θα ενθαρρύνει και νέα μέτρα, που θα φέρουν περισσότερη ύφεση, ανεργία και λουκέτα. Ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να πάρει το λαϊκό μήνυμα σοβαρά υπ΄όψιν του και να αλλάξει πορεία.

Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι πολίτες στέλνουν μήνυμα και οι κυβερνήσεις πάντοτε το σέβονται, δεν εκβιάζουν, ούτε και μπλοφάρουν. Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ. Εγώ είμαι εδώ. Για να στηρίξουμε τις επιλογές του Ελληνικού λαού!».