Η συζήτηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να γίνει με ηρεμία και νηφαλιότητα, τόνισε μιλώντας στην ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χ. Πρωτόπαπας.

Μίλησε για λανθασμένες επιλογές προσώπων στην κυβέρνηση Παπανδρέου σημειώνοντας «Έγιναν λάθη. Άνθρωποι μπήκαν σε θέσεις που δεν έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «την εποχή της κρίσης η νεανική ορμή πρέπει να συνδυάζεται με την εμπειρία και τη γνώση».

Πάντως, όπως σημείωσε, θα πρέπει η προηγούμενη κυβέρνηση να αξιολογηθεί στο σύνολο της διετίας και δεν θα πρέπει «να αδικήσουμε» τις τεράστιες προσπάθειες και αλλαγές που έγιναν.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, κάλεσε τους υπουργούς που μετέχουν να προσέξουν, γιατί βλέπει, όπως είπε, κάποιες διαφοροποιήσεις.

Ο κ. Πρωτόπαπας, χαρακτήρισε κρίσιμες τις εξελίξεις που διαφαίνονται στην Ευρώπη και εξαπέλυσε πυρά κατά ορισμένων Ευρωπαϊκών ηγεσιών λέγοντας: «Αυτή η κρίση δεν είναι της Ελλάδας, βοηθώντας την Ελλάδα βοηθούν τον εαυτό τους».

Πρόσθεσε πως το δρομολογούμενο σχέδιο που υπάρχει στην Ευρώπη, δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στον έλεγχο των δημοσιονομικών και σημείωσε πως θα πρέπει «να υπάρξει μια Ευρώπη με αναπτυξιακή διάθεση και ορίζοντα».

«Επιτέλους, ας αποφασισθούν τα Ευρωομολόγα» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας, ότι πέρα από την αναπτυξιακή διάθεση, θα πρέπει να υπάρξει και ένα μίνιμουμ δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας.