«Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε για να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «τα 50 δύσκολα χρόνια έγιναν μεγάλες προσπάθειες – το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά το 2004 έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά, όταν το νησί έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι για εμάς πολύ σημαντικό το ότι είχαμε τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα μας. Νομίζω ότι αυτό το βήμα μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ, για διαπραγματεύσεις πέρα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Να συμμετέχει και η Ένωση. Δεν μπορεί σε ένα κράτος μέλος να υπάρχουν εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής. Γνωρίζω τις αγωνίες και τις προσπάθειές σου για την πολυπόθητη λύση βάσει των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

«Γνωρίζω την ποιότητά σου ως ευρωβουλευτή από τα χρόνια της θητείας σου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη συνεργασία που ανέπτυξες με τους Κύπριους συναδέλφους σου και τις παρεμβάσεις σου στα θέματα του Κυπριακού», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη συνόδευσαν ο Δημήτρης Μπιάγκης, υπεύθυνος ΚΤΕ Άμυνας και ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της ΕΛΔΥΚ. Το απόγευμα θα έχει σειρά συναντήσεων με πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς παράγοντες στην Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ