«Έχω παράπονα από την ΕΡΤ δεν κατανέμει ίσα το χρόνο ανάμεσα στα κόμματα», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης, εξηγώντας πως η κρατική τηλεόραση προβάλλει περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή Focus, αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό και τις συντάξεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τη συναίνεση:

«Αυτή είναι η συναίνεση; Σου φέρνω και σου πετώ ένα βιβλίο; Έχει βάλει 3.000 ευρώ ανώτατη σύνταξη, ενώ εγώ είχα προτείνει ανώτατη σύνταξη 1.500 ευρώ», είπε ο κ. Λεβέντης και πρότεινε την προσωρινή αναστολή των συντάξεων πάνω από 1.500 ευρώ.

«Όταν ένα μεγάλο κομμάτι είναι άνεργο και δεν τρώει ψωμί, πρέπει ο πρωθυπουργός να βρει πόρους για αυτούς. Τώρα είναι η ώρα να φροντίσουμε για τον φτωχό, χωρίς να δολοφονήσουμε τον πλούτο. Όταν έχετε 3 παιδιά και το 1 είναι πλούσιο και τα 2 άνεργα, θα φροντίσετε να ζήσουν και τα υπόλοιπα. Εάν ο πλούσιος νομίμως πήρε τον πλούτο του, μπορεί να ζει διπλά σε φτωχούς που πεθαίνουν;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης κι ανέφερε το παράδειγμα ότι δεν είναι δίκαιο «ένας δικαστικός να παίρνει 3.000 σύνταξη το μήνα κι ένας νέος δουλεύει σε σούπερ μάρκετ και παίρνει 400 ευρώ».

«Πρέπει να κοπούν οι συντάξεις των βουλευτών», τόνισε ο κ. Λεβέντης, αν και όπως είπε «στη Βουλή δεν ακούν, είναι κωφάλαλοι. Στη Βουλή ξέρετε τι γίνεται; Με καλεί ο πρόεδρος να μιλήσω και στο τέλος δια της πλειοψηφίας κάνει ό,τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν λάβει υπόψη αυτά που λέω».