«Στην προσπάθεια των προσφύγων για μια ζωή ασφαλή και για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, χάνονται άνθρωποι», σχολίασε σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας με αφορμή το περιστατικό με σκάφος προσφύγων στο Αιγαίο.

«Περιμένω τι θα δείξουν οι ανακρίσεις που γίνονται έτσι κι αλλιώς από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας. Αυτό όμως, το οποίο συνέβη, είναι αυτό που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κάθε φορά συμβαίνει στο Αιγαίο. Δηλαδή, στην προσπάθεια των προσφύγων για μια ζωή ασφαλή και για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, χάνονται άνθρωποι», είπε μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM». Και συμπλήρωσε:

«Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που κουβαλάει μέσα της ένα δράμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, χωρίς να αποκλείω τίποτα, μέχρι να βγουν οι επίσημες αποφάσεις κι ελπίζω ότι θα γίνει μετά από αυστηρό έλεγχο, δεν μου φαίνεται αδύνατο (για το περιστατικό), αλλά μού φαίνεται πολύ λίγο πιθανό να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί την ίδια ώρα, με καταμέτρηση, το Λιμενικό, έχει κάνει μέσα σε εννέα μήνες 77.000 διασώσεις. Επομένως αυτό είναι κάτι που πρέπει κάποιος να το πάρει υπόψη του, το άλλο, όταν βγουν τα πορίσματα. Η θέση της κυβέρνησης είναι πεντακάθαρη, ότι ο μόνος ρόλος που έχει το Λιμενικό είναι η διάσωση. Η απώθηση απαγορεύεται.»