«Η επιλογή του Κώστα Τασούλα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι εξαιρετική. Πρόκειται για έναν πολιτικό με ήθος, που ενώνει τους Έλληνες και έχει αποδείξει τις ικανότητές του από πολλές θέσεις ευθύνης. Ως πρόεδρος της Βουλής, εκτέλεσε τα καθήκοντά του με άψογο τρόπο, επιδεικνύοντας θεσμική ευθύνη και πολιτικό πολιτισμό. Τον εμπιστεύτηκαν όλοι», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα «Παραπολιτικά».
«Δεν κλείνουμε το μάτι σε κανέναν, διότι κάνουμε διαφανή πολιτική. Όσοι δεν ψηφίσουν τον κ. Τασούλα, πρέπει να το εξηγήσουν. Το ότι είναι Νεοδημοκράτης; Το θεωρώ απαράδεκτο, πολιτικά ρατσιστικό να πει κάτι τέτοιο η αντιπολίτευση. Οι παραδοσιακές πολιτικές ταμπέλες είναι παραπλανητικές, όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από μισό αιώνα. Είναι μια άριστη και αξιακή επιλογή που έκανε ο Πρωθυπουργός. Όποιον και αν επέλεγε, θα τον ψήφιζε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η ενότητά μας είναι αραγής», πρόσθεσε.
Όσον αφορά το ζήτημα με τα ασφάλιστρα υγείας, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Η παρέμβαση της Κυβέρνησης έχει άμεσα αποτελέσματα. Το θέμα αφορά 255.000 ισόβια συμβόλαια, που συνιστούν μια κλειστή αγορά, γι’ αυτό δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Αποφασίσαμε να νομοθετήσουμε έναν νέο δείκτη από την ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.
Καλέσαμε τις ασφαλιστικές εταιρείες να μην εφαρμόσουν φέτος τον δείκτη του ΙΟΒΕ και να ανακόψουν τις αυξήσεις. Ήδη ανακοινώθηκαν μειώσεις που φτάνουν το 50%, ώστε να ανταποκριθούν οι πελάτες τους. Βλέπω ανταπόκριση και αναμένω να το πράξει το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών».
Συνεχίζοντας, σημείωσε: «Ο ανταγωνισμός συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών και στις χαμηλότερες τιμές. Όταν υπάρχουν στρεβλώσεις, η Κυβέρνηση παρεμβαίνει. Θα συνεργαστούμε τρία Υπουργεία, η Τράπεζα της Ελλάδας και οι ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να βρούμε έναν δείκτη που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της αγοράς».
Τέλος, αναφερόμενος στα ζητήματα της καθημερινότητας, ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Είχαμε αρνητικό πληθωρισμό τροφίμων για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, και μάλιστα είναι ο μικρότερος στην Ευρωζώνη. Η αγορά χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση, ενώ τα πρόστιμα εισπράττονται και βεβαιώνονται από την ΑΑΔΕ».