Δημιουργεί κατάσταση χωρίς λόγο

Καλημέρα σε όλες και όλους. Πήγα από τη Βουλή χθες να πάρω κλίμα στην Κοινοβουλευτική Οομάδα της ΝΔ, καθώς να σας πω την αμαρτία μου κουράστηκα κάθε μέρα να ασχολούμαι με το ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί θλίψη με όσα γίνονται. Εκεί συνάντησα αρκετούς βουλευτές. Δεν είναι λίγοι που αρχίζουν να χρεώνουν λάθος στον Αντώνη Σαμαρά γιατί δημιουργεί κατάσταση δίχως να υπάρχει κάποιου να πιαστεί. Για τον Κώστα Καραμανλή η κριτική δεν συγκρίνεται αλλά έχω την αίσθηση πως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί αν κατάφεραν να στείλουν το μήνυμά τους στην αρχή, μάλλον βρίσκονται σε ένα χαοτικό σκεπτικό εν συνεχεία.

Ερώτηση για τα γεωπολιτικά;

Η κυβέρνηση εννοείται πως πρέπει να διατηρήσει τις κόκκινες γραμμές στον ελληνοτουρκικό διάλογο – ούτε καν λόγος για υποχωρήσεις. Όλοι αναγνωρίζουν την δουλειά που έχει γίνει σε διπλωματικό επίπεδο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και γι’ αυτό δεν βλέπουν ζεστά τα όσα είπε ο Σαμαράς. Έχει μεγάλη διαφορά η επιστροφή στις ρίζες της Δεξιάς, με τις παραχωρήσεις που δεν έχουν γίνει ή τις φήμες και τα σενάρια που ακούγονται πως θα γίνουν. Αυτό που μου μετέφεραν είναι πως ετοιμάζεται ερώτηση στα γεωπολιτικά – και θα την υπογράφουν και βουλευτές που ανήκουν στην κοινωνική ή λαϊκή δεξιά (που λέγαμε και πριν).

Η απάντηση από τις Βρυξέλλες

Ο Κ. Μητσοτάκης, βέβαια, απάντησε χθες από τις Βρυξέλλες σε όσους του ασκούν κριτική για τον διάλογο με την Τουρκία κάνοντας λόγο για «πατριώτες της φακής». Για να δούμε ποιοι θα πρωτοστατήσουν για μια ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, όταν ο πρωθυπουργός σου και πρόεδρος του κόμματός σου, σου λέει: «Η Ελλάδα είναι σε θέση να συζητά πολιτισμένα δεν ξεπουλάμε ούτε προδίδουμε» και «Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά την ακραία ρητορική που δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα» ή «Πού ήταν οι υπερπατριώτες όταν επεκτείναμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια; Όταν αγοράζαμε τις Belharra τα Rafalle και κάναμε την παραγγελία για τα F35».

Τι λέει το Μαξίμου

Μετά από αυτό το πέρασμα στη Βουλή τηλεφώνησα σε κεντρικό στέλεχος του Μαξίμου και τον ρώτησα τι γίνεται στην ΚΟ. Το Μαξίμου δεν ανησυχεί από τις απόψεις των βουλευτών. Καλύτερα να μιλάνε, να υπάρχει διάλογος αλλά και μεταφέρουν το κλίμα των ψηφοφόρων, αλλά το θέμα είναι να ψηφίζουν και το κυβερνητικό έργο. Κι αυτό το κάνουν. Εκεί κατάλαβα τι πιστεύουν στο Μαξίμου και έκλεισα το τηλέφωνο.

Αδιαφορούν για Σαμαρά

Και επειδή αναφέρθηκα στον Αντώνη Σαμαρά στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν τους απασχολούν οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Ακόμα και εάν μια από αυτές τις κινήσεις μπορεί να είναι η αποχή του από την ψηφοφορία επί του κρατικού προϋπολογισμού. Πώς τον αντιμετωπίζουν; Μου είπε μια φράση που χρησιμοποιούσε το γραφείο τύπου της ΝΔ επί της προεδρίας του για τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Καληνύχτα σας κύριε πρόεδρε».

Εμφάνιση Καραμανλή

Και εάν με τον Σαμαρά δεν καίγονται, ενδιαφέρονται περισσότερο για τον έτερο πρώην πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή. Και σε μια παρέα στο Κοινοβούλιο έμαθα και για μια νέα εμφάνιση του Κ. Καραμανλή που δεν είναι γνωστή. Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί στις 4 Νοεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη». Εκεί θα μιλήσει αυτός, ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, η Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας Νέας Δημοκρατίας και ο Λάζαρος Κυρίζογλου , Πρόεδρος ΚΕΔΕ. Και όπως μου είπαν με αφορμή το βιβλίο θα στείλει μηνύματα.

Καλό ταξίδι στη Βάσω

Μια μεγάλη απώλεια για το πολιτικό προσωπικό είναι η Βάσω Παπανδρέου που χθες σε ηλικία 80 ετών πέθανε μετά από πολυετή δύσκολη, αλλά αξιοπρεπή μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πολλά θα διαβάσατε, αλλά θυμήθηκα μια σκηνή που την έζησα από κοντά ως νεαρός συντάκτης και την εξιστορώ. Ήταν Οκτώβριος, όπως τώρα, του 1995, σε μια συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στο Caravel. Εκεί ο Ανδρέας Παπανδρέου απάντησε σκληρά στους αμφισβητίες του λέγοντας: «Όσοι αναζητούν έναν Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό και πρόεδρο υπό περιορισμό, υπό επιτροπεία, υπό κηδεμονία, ας τον αναζητήσουν αλλού, εγώ δεν προσφέρομαι». Μάλιστα, κάλεσε -χωρίς να κατονομάσει κανέναν- όποιους νομίζουν ότι πρέπει να πάμε «θέλοντας και μη σε κυβερνήσεις συνεργασίας πολλών μικρών και αδύναμων κομμάτων, ας δοκιμάσουν. Ας πάρουν την ευθύνη να δημιουργήσουν τα δικά τους κόμματα, να μετρηθούν και να έρθουν να ξανασυζητήσουμε». Είχε γίνει γνωστό το δείπνο των τεσσάρων που προωθούσε την υποψηφιότητα Κώστα Σημίτη. Εκείνη την στιγμή η Βάσω Παπανδρέου ένιωσε ότι θίγεται. Σηκώθηκε από τη θέση της, προχώρησε στο διάδρομο και σχεδόν πέταξε ένα σημείωμα στον Ανδρέα, εκπλήσσοντας τους πάντες. «Εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρεσαι σε εμένα και μου αποδίδεις προθέσεις που δεν έχουν σχέση με τις θέσεις μου. Ζητώ να μου δοθεί ο λόγος αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας σου», έγραφε το σημείωμα. Ο Παπανδρέου το διάβασε, απάντησε με ένα ξερό «μάλιστα» και συνέχισε την ομιλία του. «Γνωριζόμαστε καλά εδώ μέσα» σχολίασε λίγο μετά. Όμως εκείνο το επεισόδιο ήταν αφορμή να πιαστεί ο Δημήτρης Τσοβόλας και να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργήσει μετά από μήνες το ΔΗΚΚΙ. Ο Παπανδρέου απόρησε τότε και έλεγε πως δεν εννοούσε τον Τσοβόλα.

Από κηδεία, σε γάμο και μνημόσυνο

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται έχει εναλλαγές συναισθημάτων στο ΠΑΣΟΚ. Θα γίνει η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου στα Βαλιμίτικα Αιγίου, χωριό καταγωγής της. Το απόγευμα παντρεύεται ο Χάρης Δούκας στη Θήβα και την Κυριακή θα γίνει στο Α’ νεκροταφείο το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά.

Έκλεισε με Τσουκαλά ο Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπει κόσμο στο γραφείο του για να δημιουργήσει την ομάδα κρούσης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Σας λέω λοιπόν ότι είδε τον Κώστα Τσουκαλά και με τον οποίο κλείδωσε τη θέση που θα του δώσει ενώ θα ανακοινώσει όλες τι σημαντικές αλλαγές μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη. Μαθαίνω επίσης ότι ίσως κάνει δύο αντιπροέδρους με το όνομα του Παύλου Γερουλάνου να είναι στο «κάδρο» – όπως έχουμε πει και τις προηγούμενες ημέρες. Θα έχω νέα τη Δευτέρα αφού πρόκειται να τον δω στο γάμο του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, όπου αναμένεται να παραστεί.

Διαλύονται στο ΣΥΡΙΖΑ

Για μια ακόμη φορά τα ίδια και τα ίδια στο ΣΥΡΙΖΑ που σφάζονται καθώς διαλύονται. Πάλι έντονοι διάλογοι χθες στην Κουμουνδούρου όπου συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία. Εκεί ήταν καυστικός προς τα δύο μπλοκ, τους κασσελίστας και τους «87», ο ισορροπιστής Παύλος Πολάκης. Ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι έναντι της απόφασης για αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Πάνος Ρήγας υπερασπίστηκαν τον πρώην πρόεδρο.

Το άλλο κόμμα

Πήρα μερικά τηλέφωνα να μάθω τι έγινε στην Πολιτική Γραμματεία. Μου είπαν ότι ο Ν. Παππάς υποστήριξε ότι η παράλληλη ιστοσελίδα του Στέφανου Κασσελάκη είναι «προσπάθεια δημιουργίας άλλου κόμματος» και η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι ο Στ. Κασσελάκης «για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα, διαλύει με δεξιά στροφή ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα» ή κάνει ότι κάνει «για να δοκιμάσει το plan b» που θα τον οδηγήσει «στο δικό του κόμμα».

Ο Πολάκης και οι μ…

Αυτό όμως που ξεχώρισε ήταν η κίνηση του Παύλου Πολάκη να καυτηριάσει τη στάση των δυο πλευρών, αλλά… Αλλά απευθυνόμενος στην πλειοψηφία ανέφερε πως «την έχετε κάνει την μ… σας» με αποτέλεσμα να έχουν μετατρέψει τον πρώην πρόεδρο σε «πληγωμένο πρίγκιπα». Αφετέρου ανέφερε πως όσα ο Στέφανος Κασσελάκης σκαρφίζεται κάθε «μοιάζουν με τον αδολφοχιτλερισμό», κυρίως δε σε ό,τι έχει να κάνει με την «αμεσοδημοκρατία» που επικαλείται.

Ο Χίτλερ και ο Μαντζουράνης

Για να ξέρετε αυτό με τον Χίτλερ το έψαχνε, εάν είναι έτσι, ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης. Αυτό μου είπε άνθρωπος που ήταν στην ΚΕ αλλά δεν ήταν σίγουρος να μου πει εάν στην ομιλία του έκανε αναφορά σε αυτό. Το σίγουρο είναι όμως ότι το έψαξε και ήταν ο πρώτος που το επεσήμανε με αναφορά και στο συνέδριο των χιτλερικών στη Νυρεμβέργη εκείνα τα μαύρα χρόνια για την Ευρώπη.

Η κλήση του προωθείται

Έδωσα συνέχεια στα του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησα με τον άνθρωπο μου στο κόμμα. Τι γίνεται με το «σήριαλ» που ακούει στο όνομα Στέφανος Κασσελάκης; Τον άκουσα χαλαρό σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, έχοντας όρεξη για κουβέντα. «Κράτησε ότι εκτός ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, δεν θα είναι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα διαγραφεί. Αυτή είναι η εισήγηση των “87” ή των “100”, όπως θες πες το» μου είπε. Θα γίνει συνέδριο; Τότε τον άκουσα από την άλλη άκρη της γραμμής να γελάει ειρωνικά. «Ό,τι κατάλαβες», μου είπε. Ε, επειδή κατάλαβα μπήκα στη διαδικασία να του πω ότι ο πρώην πρόεδρος δεν θα το αφήσει έτσι. «Άκου, θα κάνει κάνα δυο περιοδείες μετά θα έρθουν τα Χριστούγεννα και ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη. Θα παίρνει τηλέφωνο από εκεί τους βουλευτές που τον στηρίζουν και θα ακούει την φράση “η κλήση σας προωθείται”. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει κανείς εκτος κόμματος και δεν πρόκειται να σηκώσει και το τηλέφωνο κανείς. Ίσως ο Πέτρος Παππάς. Ξέρεις τι είναι να μπορείς να επισκέπτεσαι όποτε θες τη Νέα Υόρκη όταν είσαι καθημερινά στο Κιλκίς;», μου είπε. Με βιτριολικό ύφος, θα πρόσθετα.

Στην πλατεία ο Στέφανος

Την ίδια ώρα, ο Στ. Κασσελάκης επέλεξε την παραμονή της ημερίδας του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, να κάνει ομιλία στην πλατεία Κολοκοτρώνη, μπροστά στην Παλαιά Βουλή. Συμβολικό; Πάντως μέχρι να πει το «ναι» ο δήμος της Αθήνας έγιναν πολλά πάρε δώσε και έπεσαν αρκετά τηλεφωνήματα, καθώς στην αρχή ήταν αρνητικοί.

Νέο εκπρόσωπό οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Προ ημερών διαβάζατε από το Newsbeast ότι επήλθε οριστική ρήξη στο «στρατόπεδο» των 14 ανεξάρτητων βουλευτών, και όπως αποδείχθηκε η θητεία του προερχόμενου από την Πλεύση Ελευθερίας Μιχάλη Χουρδάκη ως εκπροσώπου τους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κράτησε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα καθώς η Αθηνά Λινού απέσυρε την υπογραφή στήριξης προς το πρόσωπό του, ενώ υπήρξαν και έγγραφες διαμαρτυρίες εναντίον του από τον Παύλο Σαράκη (που προέρχεται από την Ελληνική Λύση) και τον Χαράλαμπο Κατσιβαρδά (εκλέχθηκε με τους «Σπαρτιάτες») που θεωρούσαν μη νόμιμη την αναγόρευση του Χουρδάκη ως εκπροσώπου τους. Τι θα γίνει τώρα; Ο Πρόεδρος της Βουλής τους καλεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να υποδείξουν τον νέο τους εκπρόσωπο. Μάλιστα εάν οι υποψήφιοι είναι δύο και πάρουν από 7 ψήφους ο καθένας, τότε θα ακολουθήσει κλήρωση. Εάν είναι παραπάνω από δύο οι υποψήφιοι, θα αναδειχθεί απευθείας εκπρόσωπος, αυτός που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους. Δεν απαιτείται δηλαδή το 50%+1 ψήφος.

Οι αόρατοι της Αριστεράς

Περισσότερο ασχολείται η πιάτσα με τους ανεξάρτητους βουλευτές παρά με αυτούς της Νέας Αριστεράς. Ο Χαρίτσης, ο Νάσος και τα άλλα παιδιά το παλεύουν. Δίνουν τον τίμιο αγώνα τους, βγάζουν ανακοινώσεις, κυκλοφορούν reels αλλά δεν υπάρχουν πουθενά. Πουθενά. Λες και είναι αόρατοι. Όλοι τους βουλευτές και κάποιοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί πριν λίγα χρόνια στην κυβέρνηση Τσίπρα. Και δεν «παίζουν» πουθενά. Σκληρό και άτιμο πράγμα η πολιτική.

13,8 δισεκατομμύρια από τους Έλληνες εφοπλιστές σε πλοία LNG

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν ξοδέψει περίπου 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 59 νέας κατασκευής πλοία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το 2021, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της VesselsValue της VesonNautical. Η VesselsValue αναφέρει ότι οι Έλληνες ιδιοκτήτες ξόδεψαν ένα «άνευ προηγουμένου» ποσό που αγγίζει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε νεότευκτα πλοία αερίου από το 2021, καθώς οι εταιρείες διαφοροποιούν τα χαρτοφυλάκια τους μακριά από τις παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων δεξαμενόπλοιων, bulker και εμπορευματοκιβωτίων. Η έκθεση αναφέρει ότι ο αριθμός περιλαμβάνει 4 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για 41 πλοία υγραερίου. Η παραπάνω αποτύπωση συγκρίνεται με τους Έλληνες πλοιοκτήτες που ξόδεψαν περίπου 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 167 δεξαμενόπλοια, 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 109 πλοία bulker και 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 39 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η έκθεση ονομάζει την Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη με έδρα τον Πειραιά ως τους πιο ισχυρούς παίκτες με 15 μεγάλα πλοία LNG, δύο πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς αμμωνίας (VLAC), οκτώ μεσαίου μεγέθους πλοία μεταφοράς αερίου (MGC) και τέσσερα πλοία διοξειδίου του άνθρακα (CO2) με συνολική επενδυτική δαπάνη περίπου 4,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθεί η Maran Gas Maritime, εταιρεία διαχείρισης πλοίων LNG του ομίλου Αγγελικούση, με συνολική δαπάνη περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει 15 μεγάλα πλοία μεταφοράς LNG.

Τι θα δείξουν τα οικονομικά στοιχεία της BSH

Η BSH είναι η εταιρεία που μεταξύ άλλων διαθέτει στην Ελλάδα τις ηλεκτρικές συσκευές Bosch, Siemens, Pitsos και άλλες. Και πέρσι πούλησε στον Σκλαβενίτη το εργοστάσιο της Pitsos στου Ρέντη. Οι οικονομικές της καταστάσεις που αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, θα δείξουν και το τίμημα που κατέβαλε ο όμιλος σούπερ μάρκετ, το οποίο διατηρείται ως τώρα επτασφράγιστο μυστικό. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε τι δαπάνησε ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα προκειμένου να αποκτήσει τη συγκεκριμένη έκταση για να ικανοποιήσει εκτός των άλλων και τις παραγωγικές του ανάγκες στον τομέα της βιομηχανίας όπου για παράδειγμα διαθέτει την εταιρεία κατεψυγμένης ζύμης Baker Master και όχι μόνο. Νεότερα από το πεδίο θα σας έχω πολύ σύντομα.

Κινητικότητα γύρω στην αλυσίδα Κρητικός

Κουβέντες και συζητήσεις ακούγονται τελευταία γύρω από το όνομα της αλυσίδας Κρητικός. Σας το είχα γράψει κάπως εύσχημα τις προηγούμενες μέρες ότι έρχονται ανατροπές στην ελληνική αγορά. Εάν λοιπόν υπάρξει κάτι περισσότερο σχετικά με τη συγκεκριμένη επιχείρηση, το βέβαιο είναι ότι θα δούμε αλλαγή δεδομένων στην Ελλάδα στον τομέα των σούπερ μάρκετ. Η αγορά είναι τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα κινητική, ιδίως μετά την κατάρρευση των σούπερ μάρκετ Ατλάντικ και στη συνέχεια μετά την απορρόφηση του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη. Άνθρωποι με τους οποίους μιλάω μου λένε ότι η αγορά θα περάσει τα επόμενα χρόνια στα χέρια ακόμα λιγότερων παικτών καθότι αυτή τη στιγμή είναι κατά γενική ομολογία αρκετά κατακερματισμένη.

Τα Zara θα φύγουν από την Σταδίου

Φαίνεται ότι το κατάστημα Zara της οδού Σταδίου θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν όπως μαθαίνω. Και έχει λογική αυτό που μου έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει τα πράγματα, εάν σκεφτεί κανείς ότι το κατάστημα της Ομόνοιας θα έχει πλεονάζοντα χαρακτήρα από τη στιγμή που θα ανοίξουν Zara λίγα μέτρα μακριά στο νέο κτίριο του Μινιόν, το οποίο θα είναι αρκετά μεγαλύτερο σε συνολική επιφάνεια χώρων πώλησης. Η ισπανική πολυεθνική αλυσίδα ειδών ένδυσης αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα. Και η στρατηγική της όπως και παγκοσμίως προβλέπει την ανάπτυξη μεγαλύτερων καταστημάτων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το νέο μοντέλο που ακολουθεί ο όμιλος Inditex, στον οποίο υπάγεται η Zara.

Οι πλειστηριασμοί «κυνηγούν» τον Μαλαματίνα

Μαλαματίνα και ΠΑΟΚ ταυτίστηκαν πολύ έντονα -και διαφημιστικά- για πολλά χρόνια. Η Μαλαματίνα που αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και τελικά εξαγοράστηκε από τον όμιλο Μάντης, φέτος τζίραρε κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, για την ακρίβεια λίγο κάτω από αυτό το ποσό. Ωστόσο ο πρώην ιδιοκτήτης της Κωνσταντίνος Μαλαματίνας, φαίνεται ότι έχει ακόμα αρκετά μέτωπα. Στις καλές εποχές ξέρω ότι κυκλοφορούσε με liar jet, το οποίο ήταν «χρεωμένο» στην εταιρεία. Αυτή τη στιγμή ένας πλειστηριασμός είναι αυτός που τον περιτριγυρίζει, για ακίνητο ιδιοκτησίας του και τιμή έναρξης τα 756.000 ευρώ. Η ημερομηνία υλοποίησης του πλειστηριασμού είναι στις 18 Δεκεμβρίου με επισπεύδουσα την Intrum, στην οποία έχει περάσει η οφειλή του επιχειρηματία.