Από τις Σπέτσες σχεδιάζει την αντεπίθεση ο πρώην

Καλημέρα από τις Σπέτσες – αστειεύομαι, Αθήνα είμαι, όπου αναμένουμε τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη. Στις Σπέτσες είναι ο μέχρι την περασμένη Κυριακή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζει την αντεπίθεσή του. Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ προχωράνε οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου και χθες το επίκεντρο ήταν η ΔΕΘ με την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Από την άλλη πλευρά στην κυβέρνηση, όπως έμαθα, υπάρχει ανησυχία για την κίνηση να επιστρέψουν πρόσφυγες στις πρώτες χώρες υποδοχής, κάτι που σημαίνει πως, εάν γίνει, η Ελλάδα θα επιβαρυνθεί πάρα πολύ. Ας ξεκινήσουμε.

Το zoom Κασσελάκη

Και ξαφνικά χθες το απόγευμα μάθαμε από διαρροή, όπως θα διαβάσατε ή ακούσατε, πως εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και έκανε διαδικτυακή σύσκεψη με υποστηρικτές του. Έψαξα το θέμα να δω τι γίνεται. Ο Κασσελάκης δεν είπε πολλά για τα μελλοντικά του σχέδια. Σχεδόν τίποτα, αλλά έδειξε ετοιμότητα και αυτό μετέδωσε και στους υποστηρικτές του. Ουσιαστικά, όπως σας ανέφερε η στήλη, από την πρώτη στιγμή που εξέπεσε του αξιώματός του και ήρθη η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, μετράει δυνάμεις για να δει τι θα κάνει.

Το σήμα της οικογένειας

Η οικογένειά του, όπως μου είπε πρόσωπο που ξέρει, είναι υπέρμαχη να συνεχίσει στην ελληνική πολιτική σκηνή και να μην την εγκαταλείψει. Και μάλιστα πιστεύουν, όπως μου επισημάνθηκε, πως έχει μέλλον ο Κασσελάκης. Θα δείξει. Πάντως ο ίδιος θέλει αυτή τη φορά να βαδίσει με πιο σταθερά βήματα και δεν θα κάνει βεβιασμένες κινήσεις.

«Δεν φεύγω»

Και επειδή λέγονται πολλά για το εάν θα φύγει κιόλας από την Ελλάδα. Μου ειπώθηκε πως είπε «δεν φεύγω». Θα μείνει εδώ, αν και πρόσωπο που ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις μου επεσήμανε ότι ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακΜπέθ, δεν έχει συνηθίσει τη ζωή στην Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν θα αλλάξει τα σχέδια του Κασσελάκη.

Ψάχνει γραφείο

Συμβολαιογράφος των Αθηνών μου είπε, χθες το μεσημέρι, ότι το περιβάλλον του αναζητεί γραφείο στο κέντρο της Αθήνας για να στεγαστεί λίαν συντόμως. Και όπως έμαθα, δεν αποκλείεται αυτό το γραφείο να είναι κοντά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, ουσιαστικά σε απόσταση αναπνοής από τα γραφεία της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Ας έμεναν»

Και επειδή αναφέρθηκα σε Αχτσιόγλου και Τσακαλώτο, να σας επισημάνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εξελίξεις λέει σε συνομιλητές του ότι κακώς έφυγαν από το κόμμα όσοι συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά. Και μάλιστα τονίζει πως, εάν είχαν μείνει, τώρα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Και υποστηρικτές του σημειώνουν πως, εάν έμεναν, ο Στ. Κασσελάκης θα είχε αποχωρήσει νωρίτερα. Και όπως τονίζουν, «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Η Κ.Ο. Κασσελάκη

Στην αρχή σάς ανέφερα για τη διαδικτυακή σύσκεψη. Ο Στ. Κασσελάκης ξέρει ότι έχει πρόσωπα σε πολλές νομαρχιακές. Άρα μπορεί άνετα να συγκροτήσει πυρήνες υποστηρικτών ανά την επικράτεια. Και επειδή πολλοί λένε ότι έχει θέμα με τα logistics, δηλαδή χρειάζονται χρήματα για γραφεία του κόμματος περιφερειακά, αυτό αντιμετωπίζεται με το διαδίκτυο και τις εφαρμογές του. «Η τεχνολογία το 2024 αυτά τα λύνει άμεσα» μου είπαν. Κόμμα επιμένουν ότι δεν κάνει και αυτή τη στιγμή σίγουρα έχει τουλάχιστον βουλευτές που τον στηρίζουν: Ευάγγελος Αποστολάκης, Έλενα Ακρίτα, Νίνα Κασιμάτη, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παπάς. Και υπάρχουν και άλλοι 4-5 που είναι κοντά του και μένει να φανεί εάν θα τον ακολουθήσουν. Με 10 βουλευτές να θυμίσω ότι συγκροτείται Κ.Ο. Επίσης, έχει σκληρούς δικούς του τουλάχιστον 40-50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Τι θα πει ο Νίκος Παππάς στη ΔΕΘ

Επαναπροσδιορίζεται όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη ΔΕΘ. Βλέπετε, εκεί που όλα ήταν έτοιμα εδώ και καιρό, ο Στέφανος Κασσελάκης καθαιρέθηκε και τώρα, που θα ανέβει ως γνωστόν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης από την Κεντρική Επιτροπή, καταρτίστηκε νέο πλάνο. Ο πρώην υπουργός θα επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης, αλλά δεν θα πραγματοποιήσει ομιλία προς τις παραγωγικές τάξεις – θα αρκεστεί μονάχα να δει τους εκπροσώπους τους. Θα παραχωρήσει, ωστόσο, συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στο Βελλίδειο. Και το μεγάλο ερώτημα είναι τι ακριβώς θα πει. Σχεδόν όλες οι ερωτήσεις που θα του υποβάλλουν οι δημοσιογράφοι, θα αφορούν τα εσωκομματικά και ο ίδιος προφανώς θα αρχίσει να απαντά γενικόλογα. Αυτό τουλάχιστον έχει αποφασιστεί. Θα χρησιμοποιήσει το βήμα σχεδόν αποκλειστικά για να στραφεί κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Θα αναφερθεί σε οικονομικά θέματα, θέματα δικαιοσύνης, στην Υγεία. Εκεί, ναι, θα αρθρώσει λόγο. Στα του ΣΥΡΙΖΑ όμως, θα ξεκαθαρίσει πως το κόμμα ανασυγκροτείται και σε καμία περίπτωση δεν είναι σε αποδρομή. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Βαλίτσες για Νέα Υόρκη

Και να πάμε στην κυβέρνηση όπου ετοιμάζουν βαλίτσες για το ταξίδι του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ στο περιθώριό της θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το ραντεβού θεωρείται δεδομένο, αλλά ακόμα και τώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία.

Άγχος για επαναπροωθήσεις

Σας έγραψα στην αρχή για το άγχος που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για τις επαναπροωθήσεις. Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιμένει, και αυτό αναμένεται να το θέσει και σε ανώτατο επίπεδο στην Ε.Ε., ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμισθεί ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος στο ζήτημα των επαναπροωθήσεων. Η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης θα είναι ότι ήδη η Ελλάδα δαπανά σημαντικούς πόρους για τη φύλαξη των συνόρων και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με σημαντικούς πόρους για τη διαχείριση εκείνων των μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι φτάνουν τελικά στην Ελλάδα.

Ο φόβος της ακροδεξιάς

Αυτό που ανησυχεί πραγματικά το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι εάν θα γυρίσουν κάποιες χιλιάδες μετανάστες από χώρες της Ε.Ε. στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επαναπροώθησης. Η Ελλάδα, λένε από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, δεν αντέχει. Και μάλιστα μου επεσήμαναν να εστιάσω στην αναφορά που έκανε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Αυστρία, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον αυστριακό καγκελάριο. Εκεί είπε ότι δεν μπορεί κανείς να έχει την απαίτηση από την Ελλάδα να έχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας για τους πρόσφυγες από ό,τι έχει για τους ίδιους τους έλληνες πολίτες. Γιατί το είπε αυτό; Γιατί εάν υπάρξει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο μετά από υπόδειξη της Ε.Ε., αυτό θα ενισχύσει και τις ακροδεξιές φωνές στη χώρα με ό,τι αυτό σημαίνει.

Μουρμούρα στο ΠΑΣΟΚ

Γκρίνια ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εικόνες από πλημμυρισμένους δρόμους που είδαμε στον Δήμο Αθηναίων. Και αυτό διότι υπήρξαν επιθέσεις στο πρόσωπο του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για τα φρεάτια. Την ευθύνη βάσει της νομοθεσίας την έχει η ΕΥΔΑΠ και ουδείς το είπε δημόσια, ούτε από το περιβάλλον Δούκα που εστίασε στο εάν καθάρισε η σημερινή δημοτική αρχή 14.000 φρεάτια εν αντιθέσει με τα 7.000 του Κώστα Μπακογιάννη. Το χειρότερο για τον ίδιο είναι ότι στις επιθέσεις παρασκηνιακά πρωταγωνίστησαν και μέλη του ΠΑΣΟΚ που βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν τον Χ. Δούκα.

Δυο ντιμπέιτ

Να πάμε και στις τηλεμαχίες, στα περίφημα ντιμπέιτ, που θέλουμε πάντα να βλέπουμε παραμονές των εκλογών. Θα γίνει σίγουρα ένα μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και ασκούνται πιέσεις και γίνονται διαβουλεύσεις και για δεύτερο. Επειδή όμως είναι εσωκομματική αναμέτρηση, δεν θα υπάρξει ενιαία κάλυψη, αλλά από ό,τι φαίνεται μόνο στην ΕΡΤ θα προβληθεί.

Ο στόχος για 300.000

Είδα τις υπογραφές μελών για τις υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ. Εάν τις προσθέσει κανείς, ακόμα και όσες δεν έχουμε δει, αλλά γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ, προσεγγίζουν τα 80.000 μέλη. Αριθμός πραγματικά μεγάλος και υπάρχει απορία πόσοι τελικά θα ψηφίσουν. Οι αισιόδοξοι μιλάνε για περισσότερους από 300.000 και συγκεκριμένα μεταξύ 320-350 χιλιάδες, αλλά οι περισσότεροι επιμένουν πως σίγουρα θα προσεγγίσει τις 300 χιλιάδες. Πάντως ακόμα και 250.000 να φθάσει είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός και φανταστείτε τη σύγκριση που θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπόλικος κόσμος στον Κατρίνη

Πέρασα μία βόλτα από το Ωδείο Αθηνών όπου είχε την κεντρική του ομιλία ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. Και επειδή θέλω να σας λέω τα πράγματα ως έχουν, η αίθουσα ήταν γεμάτη και είχε και έξω κόσμο, άρα με έναν γρήγορο υπολογισμό μέτρησα γύρω στα 1.100 άτομα με 1.200. Πολύ καλά θα έλεγα για τον Μ. Κατρίνη που από εκεί που τον έδειχναν στο 3%, η προχθεσινή δημοσκόπηση τον δίνει στο 11%. Παρένθεση για τις δημοσκοπήσεις. Στις 6 Οκτώβρη θα πάρω ποπ κορν και θα περιμένω πάνελ με Κατρίνη και Μαύρο της ΜRΒ. Συνεχίζω με την ομιλία του που είχε παλμό, γωνίες και σπόντες από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος τόνισε ότι όποιος είναι συμβιβασμένος με ένα 13% ή 15% θα πρέπει να ψηφίσει άλλον υποψήφιο και όχι αυτόν. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα; Και να κλείσω με αυτό. Έχει τη σημασία του ότι στην πρώτη σειρά της ομιλίας του καθόταν ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης.

Κάτω από τον πράσινο ήλιο

Και αφού πέρασα από τον Κατρίνη, αποφάσισα να κάνω και μία στάση στο καφέ στη Φιλοθέη για να πάρω και από εκεί μια μυρωδιά ΠΑΣΟΚ όπου μιλούσε ο Χάρης Δούκας σε υποστηρικτές του. Αρκετός κόσμος και εκεί, ενώ θα σταθώ στο ότι είδα στελέχη που είχαν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από το ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε όλα αυτά ξεχώρισα τα παπούτσια ΠΑΣΟΚ που φορούσε ένας νέος, όπως και το πράσινο μπλουζάκι του Χρήστου Πρωτόπαππα. Όλες τις γενιές τελικά τις ενώνει ο πράσινος ήλιος.

Το δάκρυ του Ζούλα

Συγκινημένος ήταν χθες το μεσημέρι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, μιλώντας σε εργαζόμενους και στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και κάνοντας τον απολογισμό της πενταετούς θητείας του. Όπως αποκάλυψε, όταν ανέλαβε, πρώτη επιδίωξή του ήταν να μπει η ΕΡΤ στο καθημερινό τους ζάπινγκ, καθώς τότε 3 στους 10 πολίτες την είχαν εγκαταλείψει πλήρως. Από τον απολογισμό δεν έλειψαν οι αναφορές στο ERTFLIX, στο ΕΡΤNEWS, στο ενημερωτικό και αθλητικό site, στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, στα Μουσικά Σύνολα, στην ψηφιακή πλατφόρμα Ertεcho. Έτσι και επίσημα πλέον ο τέως πρόεδρος παίρνει τον δρόμο για το Φάληρο και τον ΣΚΑΪ, ενώ ο πολύπειρος δημοσιογράφος, Γιάννης Παπαδόπουλος, δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς σήμερα Πέμπτη αναμένεται να περάσει και επίσημα η πρόταση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πρόσωπό του ως προσωρινός πρόεδρος κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Θα ακολουθήσει προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του προέδρου μέσω ΑΣΕΠ το προσεχές διάστημα και μένει να δούμε πόσες και ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες!

Τελική ευθεία για την Avramar

Στην τελική ευθεία μαθαίνω ότι βρίσκεται πλέον η πώληση της πολύπαθης Avramar. Για να κλείσει ο «διαγωνισμός» και η κατάθεση των προσφορών απομένουν περί τις 8 ημέρες. Πριν από λίγες ώρες ο πρόεδρος των εισαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Συμεών Διαμαντίδης, έλεγε στη ΔΕΘ ότι τα ψάρια αποτελούν ένα από τα ισχυρά χαρτιά των ελληνικών εξαγωγών. Και όντως έτσι είναι. Η ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της Ελλάδας και την καθιστά κυρίαρχο παίκτη στην Ευρώπη. Όμως… Η πτώση της Avramar είναι κάτι που όπως συμφωνούν όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο πρέπει να σταματήσει σύντομα. Γιατί συμπαρασύρει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους –και σίγουρα όχι θετικά– το σύνολο του κλάδου, ως ο μεγαλύτερος παίκτης. Τρεις είναι αυτοί που τη διεκδικούν. Κι αυτό που μένει είναι να φανεί ποιος από τους τρεις θα επικρατήσει ή ποιος από τους τρεις τη θέλει περισσότερο και μπορεί να την αποκτήσει.

Ο Γκάλης, ο Πέτροβιτς και η ΔΕΗ

Ως επίτιμος καλεσμένος βρέθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης. Σκοπός της επίσκεψης του Γκάλη, αλλά και άλλων μεγάλων παικτών, ήταν να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι στη μνήμη του επίσης θρυλικού παίκτη του μπάσκετ, Ντράζεν Πέτροβιτς. Στο ίδιο παιχνίδι βρέθηκε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι ο Γκάλης, συνεργαζόμενος με τη ΔΕΗ, θα κάνει βίντεο-συνέντευξη, στο πλαίσιο ενός σύντομου ντοκιμαντέρ για τον Πέτροβιτς, με αφορμή την επίσκεψη στο μουσείο του Ντράζεν Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από τον ανιψιό του, Μάρκο. Σας θυμίζω ότι ο Πέτροβιτς σκοτώθηκε ως επιβάτης σε αυτοκίνητο που ενεπλάκη σε δυστύχημα στη βρεγμένη άσφαλτο στο Ντένκεντορφ του κρατιδίου της Βαυαρίας, στις 17:20 περίπου στις 7 Ιουνίου του 1993.

Όλυμπος: Το νέο εργοστάσιο στην Κύπρο και τα εγκαίνια

Πλήθος κόσμου αλλά και δημοσιογράφους έχει καλέσει στην Κύπρο η οικογένεια Σαράντη που έχει τον όμιλο των Ελληνικών Γαλακτοκομείων με εταιρείες όπως ο Όλυμπος, η Ροδόπη, η Τυράς, η ΑΓΝΟ, η Δουμπιά, η Κλιάφα. Ο λόγος της πρόσκλησης είναι διότι η επιχείρηση που αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική στον τομέα των τροφίμων την Ελλάδα αυτή τη στιγμή με τζίρο περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, εγκαινιάζει το νέο της εργοστάσιο στη Μεγαλόνησο για την παραγωγή χαλουμιού. Η πόρτα του εργοστασίου για τους επισκέπτες ανοίγει στις 10 Οκτωβρίου στη βιομηχανική περιοχή Τσερίου στη Λευκωσία. Αυτό που επιδιώκει η οικογένεια Σαράντη είναι να χτίσει όνομα και σε αυτόν τον τομέα, έχοντας ήδη αποκτήσει ποσοστό στην κυπριακή εταιρεία Κουρούσιης πριν από περίπου δύο χρόνια, με αντικείμενο και σε αυτή την περίπτωση την παραγωγή του χαλουμιού. Είναι χαρακτηριστική η επιχειρηματική προοπτική που βλέπουν εκεί, καθώς από την κατοχύρωσή του ως ΠΟΠ προϊόν το 2020, το χαλούμι στις εξαγωγές κινείται διαρκώς ανοδικά. Βέβαια, ένα ζήτημα που ίσως κληθούν να αντιμετωπίσουν είναι οι περιορισμένες διαθέσιμες ποσότητες αιγοπρόβειου γάλακτος στην Κύπρο για την παραγωγή του συγκεκριμένου τυριού. Σημειώνεται ότι το πρώτο τετράμηνο του 2024 οι εξαγωγές χαλουμιού σε ποσότητα ήταν 15.227 τόνοι σε σύγκριση με 13.740 τόνους το πρώτο τετράμηνο του 2023.

Τι περιμένω από τη Lamda

Η Lamda έχει προγραμματιστεί να ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Τα οποία εκτιμώνται από τους αναλυτές ως θετικά με προεκτιμήσεις EBITDA στα 43 εκατ. ευρώ (+60% σε ετήσια βάση). Στον αντίποδα το EBITDA εάν απομονώσει κανείς το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς θα είναι σημαντικά χαμηλότερο στα 7,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 18,7 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του ’23 σταθμισμένο από αρνητικό EBITDA στο Ελληνικό, το οποίο υπεραντιστάθμισε η απόδοση των Lamda Malls (Golden Hall, TheMall Athens, Designer Outlet στα Σπάτα κ.λπ.). Η Eurobank Equities προβλέπει για τον όμιλο καθαρές ζημίες στο πρώτο εξάμηνο του 2024 στα 20 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 18 εκατομμύρια ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Ο Καρώνης στα «50»

Πενηντάρισε ο Χάρης Καρώνης, συνιδρυτής της Viva. Με κάθε τρόπο θέλησε να το κάνει γνωστό προς τα έξω με αναρτήσεις του στα social media. Με μπαλόνια που σχηματίζουν τον αριθμό «50» και με δύο μονόκερους να πλέουν στην πισίνα. Σας θυμίζω εδώ ότι ο μονόκερος συμβολίζει ότι μία εταιρεία έχει αποτίμηση ένα δισεκατομμύριο. Δύο μονόκεροι επομένως, ίσον δύο δισ. Την ίδια ώρα πάντως η κόντρα με τη JP Morgan που κατέχει το 49% της Viva καλά κρατεί με δικαστική διαμάχη σε πολλαπλά επίπεδα. Το λακωνικό σχόλιο του Καρώνη για τα «50» του χρόνια ήταν: «Τα άφησα πίσω μου…».