Για τα όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbeast, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμα βάσει του οποίου εξελέγη και τόνισε ότι έλαβε και το μήνυμα των εκλογών από τους πολίτες που είπαν στην κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα.

«Ο πρωθυπουργός», είπε ο κ. Μαρινάκης, «θα κάνει απολογισμό για το τι έγινε σε παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη. Στόχος είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να βαδίζει σε δρόμους σταθερότητας και ανάπτυξης. Ιερό καθήκον η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών μέσα από τις αυξήσεις μισθών, τη στήριξη σε συνταξιούχους, σε πολύτεκνους και τρίτεκνους».

«Πρέπει να δούμε το ζήτημα της εύρεσης εργασίας με καλύτερους μισθούς και σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε καλάθι παροχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Δεν θα δούμε έναν πρωθυπουργό να τα δίνει όλα, βγάζοντας ένα καλάθι που θα υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενιών», τόνισε.

Για τη φωτιά στην Αττική: Θα αναζητηθεί τι συνέβη και σε επιχειρησιακό επίπεδο

Για το αν θα αναζητηθεί τι έφταιξε και ξέφυγε η φωτιά στην Αττική και αν θα αναζητηθούν ευθύνες ρωτήθηκε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μια πυρκαγιά ξέφυγε παρά την άμεση αντίδραση και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και ήταν δύσκολη και με συνέπειες για την Αττική. Θα αναζητηθεί τι συνέβη και σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και όσον αφορά τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Όταν συνάνθρωποί μας έχουν ολοσχερείς ζημιές, όταν έστω και ένας άνθρωπος χάνει την περιουσία του, όταν ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του, οφείλεις να δεις τι έφταιξε και να μην επαναληφθεί. Η κριτική “κάθε χρόνο τα ίδια” είναι ωραία για φθηνή αντιπολίτευση αλλά άδικη. Έχουμε ακόμα μπροστά μας δύσκολες μέρες. Είδαμε ωστόσο συνολικά μια εικόνα καλύτερη από πέρυσι, γιατί έχουμε μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Καθήκον μας να τρέξουμε», πρόσθεσε.

«Μας κατηγορεί για τις τράπεζες το κόμμα που τις έκλεισε»

Για τις επιθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εναντίον της κυβέρνησης τόσο όσον αφορά τα μπόνους των τραπεζικών στελεχών όσο και για την Αστυπάλαια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ο πρόεδρος του κόμματος που έκλεισε τις τράπεζες και υποθήκευσε τις επόμενες γενιές και έφερε τα capital controls, να κάνει κριτική γιατί έχουμε μια πολιτική για υγιή τραπεζικό ανταγωνισμό. Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια η κυβέρνηση έκανε πολλά και σημαντικά όπως ένας 5ος τραπεζικός πυλώνας. Από τα 40% πήγαν στο 7,5% τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε καταφέρει και προωθήσει εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης και με κανόνες δίνονται τραπεζικά βοηθήματα και από μη τραπεζικά ιδρύματα. Κάποτε στην Ελλάδα συζητούσαμε αν θα έχουμε τράπεζες και είχαμε capital controls τώρα συζητάμε για μια νέα εικόνα».

Όσον αφορά στην Αστυπάλαια και τις καταγγελίες Κασσελάκη τόνισε ότι υπάρχει ήδη διάψευση από την κυβέρνηση και ότι επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τη μια πλευρά και απέκρυψε την κυβερνητική θέση. «Άρα, μισή αλήθεια χειρότερη από ένα ψέμα».