Για να συντηρήσει τη ζωή, το σώμα μας συνθέτει 28 διαφορετικά είδη κολλαγόνου σε 3 τύπους. Το Κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα (το 25% της συνολικής πρωτεΐνης), βρίσκεται παντού (οστά, αρθρώσεις, μύες, τένοντες, δέρμα, αγγεία, δόντια, νύχια, μαλλιά κ.ά.), υπάρχει για να συγκρατεί μαζί τα κύτταρα σε λειτουργικές ομάδες (όργανα), προσδίδει εκτατική ισχύ στους συνδετικούς ιστούς, δημιουργεί αδιάλυτες ίνες με τεράστια αντοχή στον εφελκυσμό (για να σπάσει μια ίνα 10 mm χρειάζεται δύναμη τουλάχιστον 10 kg).

Ως βασικό δομικό συστατικό του οργανισμού μπορεί να τροποποιείται ώστε να καλύψει  εξειδικευμένες ανάγκες των ιστών (π.χ. οστά, κερατοειδής κ.ά.). Επιπλέον αυτού του ρόλου για τους ώριμους ιστούς, έχει και καθοδηγητικό ρόλο για τους αναπτυσσόμενους ιστούς. Κυριολεκτικά θεμελιώδες, το κολλαγόνο έχει ως βασικό δομικό συστατικό το Πυρίτιο, ένα μεταλλικό στοιχείο, που μπορεί να ληφθεί μόνο διατροφικά. Ενώ το πυρίτιο είναι άφθονο στις πέτρες και την άμμο του πλανήτη, είναι δύσκολο να το βρούμε σε τροφές γιατί ανιχνεύεται κυρίως στο μίσχο φυτών που μεγαλώνουν σε αμμώδη εδάφη και που συνήθως δεν καταναλώνουμε. Υπάρχει επίσης αλλά σε μικρότερες ποσότητες στα πράσινα φασόλια, το καστανό ρύζι, το πίτυρο βρώμης, τις φακές κ.α.

Ο πιο προσιτός και αποτελεσματικός τρόπος πρόσληψης είναι ένα τιτλοδοτημένο συμπλήρωμα πυριτίου όπως είναι το Florasil®. Παρασκευασμένο από το φυτό Εκουϊζέτο (Equisetum Arvense ή αγγλ. Spring Horsetail) ανοιξιάτικης συγκομιδής με πατενταρισμένη διαδικασία υδατικής εκχύλισης (μέθοδος Kervran). Διατηρεί όλα τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει φυσικά το φυτό καθώς και 30 άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το Πυρίτιο του Florasil® είναι σχεδόν 100% αφομοιώσιμο και χρησιμοποιείται άμεσα από τον οργανισμό για τη συνεχή ενδογενή παραγωγή του κολλαγόνου. 

  • Ζωτικής σημασίας για γερά οστά και αρθρώσεις
  • Συμβάλλει ουσιαστικά στην ευκαμψία και τη δύναμη των οστών και των συνδετικών ιστών
  • Διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και τη δημιουργία οστεοβλαστών
  • Βοηθά την ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση καταγμάτων, θλάσεων, τραυματισμένων τενόντων και συνδέσμων
  • Διατηρεί την ελαστικότητα της επιδερμίδας
  • Βοηθά την ανάπτυξη πυκνών, δυνατών μαλλιών
  • Συμβάλλει στη δύναμη και την ευκαμψία των νυχιών
  • Υποστηρίζει την υγεία του σμάλτου των δοντιών
  • Ασφαλές για μακροχρόνια χρήση, κατάλληλο για Vegans, μη ΓΤΟ

Προϊόν ΕΟΦ. Παρασκευάζεται από τη Flora, Canada. Αποκλειστική Διανομή MedMelon, τηλ. 2310 449441, medmelon.gr