«Η διάγνωση επιτυγχάνεται με το τεστ παπ – κολποσκόπηση – βιοψία. Έχουν καταγραφεί 60 τύποι του ιού αυτού. Μερικοί απ’ αυτούς είναι πολύ επιθετικοί και ενοχοποιούνται για την δημιουργία καρκίνου.

Αντιμετωπίζονται με διάφορες μεθόδους όπως ηλεκτροκαυτηρίαση, χειρουργείο, laser που μερικές απ’ αυτές είναι καταστροφικές για την ασθενή. Γι’ αυτό το λόγο πριν από 15 μήνες δέχθηκα πρόσκληση από καθηγητή του νοσοκομείου του Ρίο, στο γραφείο του και παρουσία των συνεργατών του, μου πρότεινε να παρασκευάσω κάποιο κολπικό υπόθετο για την καταστροφή των ιών αυτών.

Μετά από πολλή συζήτηση δέχθηκα, αν και δύσκολο, διότι η κρέμα που κυκλοφορεί σαν δερματική για εξωτερική χρήση έχει πολλές παρενέργειες.

Εγώ όμως με τη βοήθεια του καθηγητή της Οργανικής Χημείας του πανεπιστημίου των Πατρών κατάφερα σχεδόν να μηδενίσω τις παρενέργειες και το κολπικό υπόθετο να είναι αποτελεσματικό κατά 80% και πάνω. Εκατόν είκοσι υπόθετα χρησιμοποιήθηκαν στην κλινική του Ρίου και εκατόν τριάντα στο Μητέρα από τον καθηγητή, κύριο Παπαχριστοφόρου.
Την αποτελεσματικότητα υπογράφει και ο γιατρός χειρουργός γυναικολόγος, κύριος Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, στην Πάτρα.

Με εκτίμηση,
Χάρης Ζανίδης-φαρμακοποιός