Προτάσεις για το πώς θα σταματήσει ή τουλάχιστον θα περιοριστεί η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα προτείνει ο αναγνώστης, Δ. Μ.

Στο κείμενό του αναφέρεται στο μεταναστευτικό πρόβλημα και τονίζει: «Η αθρόα εξώθηση και εκμετάλλευση λαθρομεταναστών στο έδαφος της Ε.Ε. από μια χώρα σαν την Τουρκία πρέπει να εκληφθεί ως ασύμμετρη απειλή και να καταστεί αιτία πολέμου από τους εταίρους μας».

«Μονομερής καταγγελία της συνθήκης Δουβλίνο 2. Δημιουργία και υπογραφή νέας που προβλέπει την δίκαιη κατανομή των λαθραίων μεταναστών που εισέρχονται στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλογικά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και όχι στις χώρες εισόδου-καταγραφής.

Πίεση για χάραξη πολιτικής που θα πιέζει με διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα τις χώρες που δεν παραλαμβάνουν τους οικονομικούς λαθρομετανάστες που εισέρχονται από το έδαφος της (βλ. Τουρκία) ακόμη και με την απειλή casus beli. Η αθρόα εξώθηση και εκμετάλλευση λαθρομεταναστών στο έδαφος της Ε.Ε. από μια χώρα σαν την Τουρκία πρέπει να εκληφθεί ως ασύμμετρη απειλή και να καταστεί αιτία πολέμου από τους εταίρους μας της Ε.Ε. σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της».