«Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών», δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Κυριαζής στη ΝΕΡΙΤ, ενώ επανέλαβε τη δήλωση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η σχέση των προσλήψεων 1 προς 10 στην εκπαίδευση πρέπει να ξανασυζητηθεί γιατί η κατάσταση στην εκπαίδευση λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων είναι οριακή.

Αναφορά έγινε και στο ζήτημα της διαγραφής των λιμναζόντων φοιτητών καθώς ο κ. Κυριαζής τόνισε ότι ο νόμος για τη διαγραφή των λιμναζόντων φοιτητών είναι σαφής και ορίζει τη διαγραφή τους στις 31 Αυγούστου του 2014, ενώ επεσήμανε ότι έχουν δοθεί τα δύο τελευταία χρόνια επιπρόσθετες εξεταστικές περίοδοι προκειμένου να βοηθηθούν οι φοιτητές που χρωστούσαν λίγα μαθήματα.

Ο γ.γ. του υπουργείου πρόσθεσε ότι πρόθεση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ είναι να ξεκαθαρίσουν τα μητρώα τους και από τη στιγμή που δεν έχουν συσταθεί ακόμη οι οργανισμοί ώστε να προβλέπεται κάτι διαφορετικό, τα ιδρύματα οφείλουν να εφαρμόσουν το νόμο, εκτιμώντας ότι στο ΥΠΑΙΘ θα σταλούν τα πλήρη στοιχεία μέχρι την επόμενη εβδομάδα.