Σε καλό δρόμο βρίσκονται, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, οι εργασίες κατασκευής του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, μέσω του οποίου θα υδροδοτηθούν η Πάτρα και πολλές περιοχές της δυτικής Αχαΐας, ενώ δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στην ροή χρηματοδότησης του έργου.

Μέσα στο πρώτο μισό του 2013, το έργο θα ξεκινήσει να συγκεντρώνει νερό και θ’ αρχίσει να λειτουργεί από το 2014.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο, «το έργο, τόσο σε ό,τι αφορά στο σκέλος του φράγματος, όσο και στο σκέλος του διυλιστηρίου και των αγωγών δεν παρουσιάζει πλέον καθυστερήσεις, ενώ μικρότερες εκκρεμότητες που αφορούν συμπληρωματικά έργα αντιμετωπίζονται».

Επίσης πρόσθεσε ότι η κανονική ροή της χρηματοδότησης από το Ταμείο Συνοχής έχει συντείνει, ώστε ένα έργο με μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση για την περιοχή, να βαδίζει πλέον με γοργούς ρυθμούς προς την ολοκλήρωση του.

Ο περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά τον κρίσιμο ρόλο, όπως είπε, που θα έχει ο φορέας διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παραπείρου.

Για τη σύσταση του φορέα έχει ήδη ανατεθεί και εκπονείται μελέτη από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το έργο του φράγματος, πρόσθεσε ο Απόστολος Κατσιφάρας, θα αλλάξει τα δεδομένα της περιοχής και θα αποτελέσει έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόλο. Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αναζητήσει πόρους, ώστε να εκπονηθεί μια συνολική μελέτη χωροταξίας και χρήσης γης στην περιοχή του φράγματος, με σαφή στόχευση την δημιουργία των καταλληλότερων δυνατόν προϋποθέσεων, τόσο στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, όσο και των τουριστικών δράσεων.