Με ένα ταξίδι στα μυστικά του κρασιού- για τους μεγαλύτερους- και στη μαγειρική και τις γεύσεις- για τους μικρότερους- κλείνει το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο «Νόησις», Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης, διοργανώνεται αύριο, Σάββατο, από τις 4 το απόγευμα και για δύο ώρες, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την εξέλιξη της βιομηχανίας για την τεχνολογία των τροφίμων.

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται από τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και αφορά μαθητές ηλικίας από 9 έως 12 ετών.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο κι αυτό το Σαββατοκύριακο οι μικροί μάγειρες θα ανακαλύψουν την «επιστήμη στην κουζίνα». Πρόκειται για μια δράση, που με τη χρήση απλών καθημερινών υλικών, όπως λάδι, ξύδι, αυγά και πατάτες, σε πειράματα, τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς η κουζίνα μετατρέπεται σε «επιστημονικό εργαστήριο» και γνωρίζουν, με πρωτότυπο τρόπο, το μαγευτικό κόσμο της φυσικής και της χημείας. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την μεθεπόμενη Κυριακή και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Με μια εκδήλωση για μεγάλους θα πέσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Δεκεμβρίου, η αυλαία του «Thessaloniki Food Festival». Στην Αποθήκη Γ’ του Λιμανιού θα πραγματοποιηθεί για 9η συνεχή χρονιά από την «Wine Plus», η έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων, με τίτλο «Χάρτης των Γεύσεων 2011».

Παράλληλα, στις 4 Δεκεμβρίου, η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, σε συνεργασία με την Ένωση Οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», διοργανώνει στην Αποθήκη Δ’ του ΟΛΘ ανοιχτή συζήτηση, με θέμα: «Σήμα ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού».

Επιδίωξη του κλάδου του κρασιού, συνολικά, είναι η αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας στους χώρους κατανάλωσης, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η υψηλή ποιότητα, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η αξία των ελληνικών κρασιών.