Με παρακαταθήκη τη μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των ιδιωτών, η οποία ποσοστιαία έφτασε το 28%, έναντι της περσινής διοργάνωσης, ολοκληρώθηκε η 76η ΔΕΘ, η οποία είχε να «αντιπαλέψει» με την ιδιαίτερα αρνητική ψυχολογία, που διακατέχει την αγορά, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Το τελικό αποτέλεσμα προσέλευσης επισκεπτών στην 76η ΔΕΘ κρίνεται ικανοποιητικό, βάσει των αριθμών των εισιτηρίων, τα οποία «κόπηκαν» στις εισόδους της έκθεσης.

Την ίδια στιγμή, η καθιέρωση χαμηλότερου εισιτηρίου (από 6 ευρώ πέρσι σε 4 ευρώ φέτος), σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση συναυλιών από πολύ δημοφιλείς καλλιτέχνες, δημιούργησαν ένα «κύμα» προσέλευσης κόσμου σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο επηρέασε θετικά την εμπορική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

«Μαγνήτη» για τους επισκέπτες, σύμφωνα και με σχετική εσωτερική αξιολόγηση των υπηρεσιών της Helexpo, αποτέλεσαν τα νέα θεματικά αφιερώματα της 76ης ΔΕΘ, όπως το Farma Fair, το E-Gaming High-Tech και το Innovation & Inventions, αλλά και το “Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα” και το Disc Festival.

Εκτός από τα συγκεκριμένα θεματικά αφιερώματα, τα οποία εμφάνισαν μεγάλη επισκεψιμότητα, η Τιμώμενη Χώρα Σερβία εντυπωσίασε με το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο υλοποίησε, καλύπτοντας κάθε τομέα, οικονομικό, αναπτυξιακό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό κ.α..