Παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η παρουσίαση ειδικής έκδοσης για τη «ζωντανή» ιστορία της πόλης. Μέσα από φωτογραφίες, αφηγήσεις και ανέκδοτες ιστορίες, το βιβλίο με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό στο Μαρούσι» ξαναζωντανεύει το Μαρούσι μίας άλλης εποχής, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Η συγκεκριμένη εκδοτική πρωτοβουλία που φέρει την υπογραφή των εκδόσεων Welcome, αποτελεί ένα απάνθισμα από προσωπικές μαρτυρίες και ιστορίες από κατοίκους του Αμαρουσίου, όπως οι ίδιοι έζησαν και θυμούνται την πόλη τους. Άλλοτε ως πρωταγωνιστές οι ίδιοι, ή αφηγητές γεγονότων και θρύλων αλλοτινών εποχών, καταθέτοντας με αμεσότητα και αυθεντικότητα τις μαρτυρίες τους, συμβάλλουν στο να διατηρηθούν μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο άσβεστες οι μνήμες του παρελθόντος.

Σημαντική ήταν η συμβολή όλων όσοι με τις μαρτυρίες και το φωτογραφικό υλικό που παραχώρησαν συνεισέφεραν στο να πάρει το βιβλίο αυτό «σάρκα και οστά». Για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση αυτής της εκδοτικής προσπάθειας, όλοι οι συμβαλλόμενοι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμής ένεκεν έλαβαν μία αναμνηστική πλακέτα από την παρουσίαση του βιβλίου.

Το βιβλίο που ξαναζωντανεύει μέσα από τις σελίδες του το Μαρούσι μίας άλλης εποχής θα διατίθεται στα περίπτερα της πόλης.