Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε την εισβολή που πραγματοποιεί το Ισραήλ στον Λίβανο, αναφέροντας ότι υπάρχει ένα ύπουλο σχέδιο, όπου μεταξύ άλλων στοχεύει και την Τουρκία.

Μιλώντας σε φεστιβάλ τεχνολογίας στα Άδανα της νότιας Τουρκίας, όπου το βασικά εκθέματα ήταν τα εγχώριας παραγωγής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε συγκεκριμένα ότι «ένα ύπουλο σχέδιο, το οποίο δεν θα περιοριστεί στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο, έχει τεθεί σε εφαρμογή στην περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να δεις και να καταλάβεις πού είναι ο τελικός στόχος αυτού του σχεδίου», υπονοώντας ότι ο στόχος αυτός είναι η χώρα του.

«Όποιος γνωρίζει την ιστορία, την ιστορία των θρησκειών, την πολιτική και τη διπλωματία, θα αντιληφθεί εύκολα τη σύνδεση του ζητήματος με την Ιερουσαλήμ, το τέμενος Αλ ‘Ακσα και την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας» συμπλήρωσε -μια θέση που παραπέμπει στις βιβλικές αναφορές για το Κράτος του Ισραήλ και εκφράζεται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα από χείλη υψηλόβαθμων αξιωματούχων, πολιτικών αναλυτών και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, ως ένδειξη ότι το Ισραήλ στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η Γη της Επαγγελίας. Βρίσκονται σχεδόν σε έναν αγώνα δρόμου, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, για να προκαλέσουν την Τουρκία. Αυτά τα γνωρίζουμε πολύ καλά. Η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις με κάθε δήλωση που κάνει και κάθε χάρτη που παρουσιάζει» υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η ‘Αγκυρα «παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο πεδίο».

«Πρώτα κατέλαβε τη Γάζα, με το πρόσχημα της Χαμάς και τώρα χύνει αίμα στον Λίβανο, με το πρόσχημα της Χεζμπολάχ. Αφού δολοφόνησαν στην Τεχεράνη τον Ισμαήλ Χανίγια, τον τελευταίο εκλεγμένο πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, δολοφόνησαν πρόσφατα τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ