Σε ηλικία μόλις 44 ετών πέθανε ο επιχειρηματίας Χρίστος Κων. Παπαδημητρίου, έπειτα από γενναία μάχη για τη ζωή του.

Ο Χρίστος Παπαδημητρίου αποτέλεσε την τρίτη γενιά στην εταιρεία «Παπαδημητρίου Χ.Κ. Α.Β.Ε.Τ.», γνωστή από τα προϊόντα Kalamata Papadimitriou και με σημαντική τυποποιητική και εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο του ελαιολάδου, του βαλσαμικού ξιδιού, της μουστάρδας και άλλων προϊόντων τροφίμων.

Μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1939 από τον παππού του, το 2004 και κατάφερε να αφήσει τη σφραγίδα του στην εταιρεία με τις καινοτομίες που εισήγαγε.

Υπό την καθοδήγησή του, το 2014 η εταιρεία εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο Endeavor, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που γίνεται μέλος.

Ήταν παντρεμένος με τη Σεβαστή Σκούλικα και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Νικόλα.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 11 π.μ. στον ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, όταν ήταν μόλις 36 ετών, περιέγραφε πώς είναι να δουλεύεις σε μία οικογενειακή επιχείρηση με τόσο μακρά ιστορία. «Από το 2004 που ξεκίνησα στην εταιρεία, η σχέση με τον πατέρα μου είναι πάρα πολύ καλή, με τις κόντρες που πάντα υπάρχουν σε οικογενειακές επιχειρήσεις. Ακούμε ο ένας τον άλλον και πάντα βγαίνει κάτι δημιουργικό».

Σε ερώτηση για την τέταρτη γενιά, που θα αναλάμβανε μετά από εκείνον, είχε αναφερθεί στον μόλις 1,5 ετών γιο του (το 2017) λέγοντας πως «έχει καιρό ακόμη να αποφασίσει αν και πώς θα συνεχίσει την παράδοση».