Υλικά
- 500 γραμμάρια γάλα πλήρες
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 150 γραμμάρια μέλι
- 35 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
- 20 γραμμάρια λικέρ
- 1 στικ φυσική βανίλια
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το στικ βανίλιας και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες αφήνοντάς τες 10’ να μαλακώσουν.
- Αφού βράσει το γάλα, αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μίγμα.
- Περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα (να φτάσει περίπου στους 80C) και προσθέτουμε το λικέρ.