Υλικά
- Για τα ρολά
- 1 κρόκος αυγού, ελάχιστα χτυπημένος
- 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
- 2 μπανάνες πολτοποιημένες
- 6 κουταλιές της σούπας μερέντα
- Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
- Για το γλάσο
- 250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα λιωμένη
- 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τα ρολά
Βάζουμε τη μερέντα σε ένα μπολ και τη ζεσταίνουμε καλά, όχι πάρα πολύ να κάψει, ίσα ίσα να απλώνετε εύκολα στη ζύμη.
Στη συνέχεια, παίρνουμε τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε επάνω το μείγμα της μερέντας μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης, καθώς και με τον πουρέ.
Κόβουμε τη σφολιάτα κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 1½ εκ., με το ροδάκι της πίτσας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε σφιχτό ρολό.
Βάζουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολά, «ξαπλωμένα».
Μ’ ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε από πάνω την καστανή ζάχαρη.
Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
Για το γλάσο
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα. Όταν λιώσει ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Τέλος περιχύνουμε πάνω από τα ρολά σφολιάτας.