Υλικά
- 1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 2 βανίλιες σκόνη
- 1 κρόκος από αυγό
- 1 ολόκληρο αυγό
- 270 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- ½ κουταλιά του γλυκού σόδα
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα λιώνουμε. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ γρήγορα.
Σε ένα μπολ και με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαύρη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Αφού τα κοσκινίσουμε, τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε σταδιακά ρίχνοντας και το μισό σακουλάκι από τις σταγόνες σοκολάτας.
Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός.
Στη συνέχεια τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και με ένα κουτάλι της σούπας πλάθουμε μπισκότα και τα απλώνουμε αραιά στο μείγμα στη λαδόκολλας. Η ζύμη βγάζει περίπου 2 ταψιά μπισκότα.
Στη συνέχεια με τις σταγόνες σοκολάτας που περίσσεψαν, ρίχνουμε 4-5 πάνω από κάθε μπισκότο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στο πρόγραμμα με αέρα στους 160 βαθμούς. Προσέχουμε να μη ψήσουμε παραπάνω γιατί υπάρχει περίπτωση να πετρώσουν.