Υλικά

  • 1/3 κούπας κακάο
  • 6 φέτες ψωμί
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 αυγά
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 1/8 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • Μέλι για γαρνιτούρα

sidagi.gr


Εκτέλεση

Απλώνουμε το βούτυρο σε ένα ταψί και στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.

Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στη συνέχεια, βουτάμε τις φέτες ψωμιού μέσα στο μείγμα, τις μουσκεύουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και τις αφήνουμε 5 λεπτά πριν τις βάλουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις – 2 σκάλα για ένα τέταρτο (15 λεπτά) ώσπου να φουσκώσουν στο κέντρο.

Σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας ή μέλι.