Υλικά
- 750 γραμμάρια ψίχα από καβούρι
- 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζάνι τρίμματα από άσπρο ψωμί
- Αλατοπίπερο
- Φέτες λεμονιού
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και τη βάζετε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύετε και αδειάζετε σε μύλο λαχανικών ή μικρό μίξερ και τα χτυπάτε, να γίνει ένα χοντροκομμένο μείγμα.
Αδειάζετε πάλι το μπολ και προσθέτετε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), το αυγό και το αλατοπίπερο.
Με βρεγμένα χέρια πλάθετε κεφτέδες. Αραδιάζετε σε πιατέλα και βάζετε στο ψυγείο, να σφίξουν για 30 λεπτά.
Τα βγάζετε και τα περνάτε από αλεύρι. Ζεσταίνετε λάδι στο τηγάνι. Μόλις «κάψει» καλά, αδειάζετε μέσα τους κεφτέδες σιγά – σιγά και τους τηγανίζετε, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Τους βγάζετε και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν.