Υλικά

sidagi.gr

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι μισά καρύδια, ψημένα και ωμά
1 ½ φλιτζάνι θρυμματισμένα μπισκότα
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι (½ ραβδί) βούτυρο, λιωμένο
3 πακέτα των 225 γραμμαρίων τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα των 340 γραμμαρίων
1 συσκευασία λευκή σοκολάτα των 170 γραμμαρίων λιωμένη
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
4 αυγά
1 συσκευασία των 600 γραμμαρίων καθαρισμένα κεράσια
1 φλιτζάνι σαντιγί για γαρνιτούρα



Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Κρατάμε το μισό φλιτζάνι με τα καρύδια στην άκρη για γαρνιτούρα. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα καρύδια στο μπλέντερ μαζί με τα μπισκότα. Αφού ομογενοποιηθούν τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη.

Πιέστε σταθερά το μείγμα πάνω κάτω και στα μισά μέχρι τις πλευρές του ταψιού.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Σταδιακά προσθέστε ζαχαρούχο γάλα, χτυπώντας μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τη λευκή λιωμένη σοκολάτα και 1 κουτ. της βανίλιας και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τα αυγά ένα – ένα στο μείγμα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε 1 ώρα.

Αφού ψηθεί το cheesecake βάζετε στο ψυγείο 4 ώρες ή μια μέρα ακόμα καλύτερα.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, ανακατέψτε τα καρύδια με το υπόλοιπο 1 κουτ. βανίλια κουτάλι πάνω cheesecake. Γαρνίρετε με κεράσια και χτυπημένη σαντιγί.