Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού δυνατό αλεύρι
  • 4 αυγά αλάτι, πιπερι
  • 125 γραμμάρια γραβιέρα (τριμμένη)

sidagi.gr


Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε το γάλα με το βούτυρο και με ελάχιστο αλάτι. Ρίχνετε όλο μαζί και ανακατεύετε γρήγορα με ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη σε μία μπάλα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μισή γραβιέρα τριμμένη και ένα – ένα τα αυγά, ενώ χτυπάτε συνεχώς.

Προσθέστε επίσης και λίγο πιπέρι. Παίρνετε με κουταλάκι κομματάκια ζύμης και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.

Σκορπάτε πάνω και την υπόλοιπη γραβιέρα αφού την κόψετε σε μικρά κομματάκια.

Ψήνετε τα μικροσκοπικά αυτά σου σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά