Υλικά
- Για την πατατοσαλάτα
- 1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
- 8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φύλο δάφνης
- λίγους κόκκους μαύρο πιπέρι
- 20 πατάτες μικρές baby
- 1 κιλό χταπόδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Για τη σως
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
Εκτέλεση
Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε στη μέση. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Βράζετε το χταπόδι με ένα φλιτζάνι νερό, τη δάφνη και τους κόκκους του πιπεριού 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα υλικά για τη σως.
Βάζετε τις πατάτες σε μια σαλατιέρα και προσθέτετε το χταπόδι κομμένο σε φέτες.
Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις ελιές, τον μαϊντανό και τον άνηθο και περιχύνετε με την σως σος. Από πάνω τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.