Υλικά

  • κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε μικρά κομμάτια
  • πράσινη πιπεριά κέρατο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 2-3 κρεμμυδάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
  • μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
  • μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λαδολέμονο
  • 1 μικρό χταποδάκι περίπου 1 κιλό, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • αγγουράκι τουρσί κομμένο σε κομματάκια
  • ελιές χωρίς κουκούτσι σε φέτες

sidagi.gr


Εκτέλεση

Βράζουμε για 20 λεπτά το χταπόδι για μαλακώσει.

Κόβουμε και ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.

Ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε με το λαδόξιδο ή το λαδολέμονο αφού χτυπήσουμε καλά σε βαζάκι.

Βάζουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα