Υλικά
- Για την σως
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές λεμόνι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- ½ κουταλιά ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- Για τη σαλάτα
- 4 φύλλα μαρουλιού
- 4 φύλλα κατσαρή σαλάτα
- 10 φύλλα τρυφερό σπανάκι
- 1 φλιτ τσαγιού μαϊντανό μόνο τα φύλλα του
- 1 φλιτ του τσαγιού φρέσκα μπιζέλια με το φλούδι τους ή φρέσκα φασολάκια
Εκτέλεση Για τη σως Ετοιμάστε την σάλτσα κατά τα γνωστά, αναμιγνύοντας τα υλικά σε σέικερ ή στο μπλέντερ. Για τη σαλάτα Πάρτε μια μεγάλη ανοικτή σαλατιέρα ή πιατέλα και απλώστε αρχικά τις πρασινάδες. Από πάνω τους σκορπίστε τα μπιζέλια ή τα φασολάκια. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρετε.