Υλικά

  • Για την σως
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές λεμόνι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • ½ κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σαλάτα
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 4 φύλλα κατσαρή σαλάτα
  • 10 φύλλα τρυφερό σπανάκι
  • 1 φλιτ τσαγιού μαϊντανό μόνο τα φύλλα του
  • 1 φλιτ του τσαγιού φρέσκα μπιζέλια με το φλούδι τους ή φρέσκα φασολάκια

Εκτέλεση Για τη σως Ετοιμάστε την σάλτσα κατά τα γνωστά, αναμιγνύοντας τα υλικά σε σέικερ ή στο μπλέντερ. Για τη σαλάτα Πάρτε μια μεγάλη ανοικτή σαλατιέρα ή πιατέλα και απλώστε αρχικά τις πρασινάδες. Από πάνω τους σκορπίστε τα μπιζέλια ή τα φασολάκια. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρετε.