Υλικά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 χταπόδι μεγάλο
1 φλιτζάνι ξίδι
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Ρίγανη
Λεμόνι
Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
Το χταπόδι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλά χτυπημένο. Πλένετε καλά το χταπόδι και το βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα με ελάχιστο νερό, ξίδι και αλάτι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει καλά.
Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε την πέτσα του να μείνει λευκό. Κόβετε σε φέτες, βάζετε σε πιατέλα και περιχύνετε με λεμόνι και λαδορίγανη.
Tips!
Τα χταπόδια για να σας γίνουν πιο μαλακά πρέπει να έχουν χτυπηθεί πολλές φορές σε πέτρα. Αυτό βέβαια αφορά τα φρέσκα χταπόδια. Αν αγοράσετε κατεψυγμένο, δεν έχετε πρόβλημα γιατί μαλακώνει στην κατάψυξη είτε είναι χτυπημένο είτε όχι.
Το κατεψυγμένο χταπόδι το βάζετε κατευθείαν στην κατσαρόλα να βράσει, χωρίς νερό μόνο με ξίδι. Βγάζει μπόλικο νερό για να βράσει το χταπόδι.
Μπορείτε να διατηρήσετε το χταπόδι που σας περίσσεψε σε γυάλινο βάζο με ξίδι στο ψυγείο.
Είναι καταπληκτικός μεζές!