Υλικά
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ξύδι για να βράσουμε με το χταπόδι
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κιλό χταπόδι
- 250 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια για 45 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.
Έπειτα καθαρίζουμε καλά το κεφάλι του χταποδιού από τα εντόσθια και το ξεπλένουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χταπόδι να βράσει σε μια κατσαρόλα χωρίς άλλα υγρά και μόλις πιει τα δικά του προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και 1 ποτήρι ξύδι και το βράζουμε για 1 ώρα.
Το βγάζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής. Ανακατεύουμε τώρα όλα τα υλικά μας σ’ ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λαδόξιδο και σερβίρουμε τη σαλάτα μας δροσερή.