Υλικά
- 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 1 1/2 κούπας αλεύρι δυνατό
- 4-5 αυγά
- 1 1/2 κούπας νερό
- 1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- Για το σιρόπι
- 1 κούπα νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 3-4 γαρύφαλλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπας μέλι
- Για τηγαρνιτούρα
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βράστε σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο το νερό με το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ρίξτε μονομιάς το αλεύρι και ανακατέψτε γρήγορα με ένα ξύλινο κουτάλι, έως ότου η ζύμη γίνει λεία, γυαλιστερή και μάλλον σφικτή.
Κόψτε με λαδωμένο κουτάλι κομματάκια ζύμης στο μέγεθος μικρού καρυδιού και ρίξτε τα μέσα σε καυτό λάδι λίγα-λίγα. Πατήστε τα με τρυπητή κουτάλα, για να σκεπάζονται από το λάδι. Όταν φουσκώσουν και αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα κι αραδιάστε τα επάνω σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει το λάδι.
Σερβίρονται ζεστά, συνοδευόμενα με σιρόπι και καρύδια, για να βάλει καθένας όσο θέλει.
Για να ετοιμάσετε το σιρόπι, βράστε όλα τα υλικά μαζί 5 λεπτά. Αφαιρέστε τον αφρό που σχηματίζεται. Αφαιρέστε τα μυρωδικά, πριν σερβίρετε το σιρόπι.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr